
Σε πιλοτική εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το ηλεκτρονικό τιμολόγιο
Σε πιλοτική εφαρμογή σε φορείς του Δημοσίου αναμένεται να τεθεί μέσα στο προσεχές διάστημα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Ο στόχος είναι από τις αρχές του 2014 όλες οι συναλλαγές μεταξύ φορέων του Δημοσίου αλλά και των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση να γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, καταργώντας πλήρως τα χάρτινα.
Σε πιλοτική εφαρμογή σε φορείς του Δημοσίου αναμένεται να τεθεί μέσα στο προσεχές διάστημα το ηλεκτρονικό τιμολόγιο.
Ο στόχος είναι από τις αρχές του 2014 όλες οι συναλλαγές μεταξύ φορέων του Δημοσίου αλλά και των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση να γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων, καταργώντας πλήρως τα χάρτινα.
Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ενώ αναμένεται να υπάρξει και επιδότηση προκειμένου οι επιχειρήσεις που ανταλλάσσουν τιμολόγια με το Δημόσιο να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.
Το κόστος αναβάθμισης εκτιμάται ότι είναι μικρό, δεδομένου ότι απαιτείται μία μικρή παραμετροποίηση των υπάρχοντων εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.
Με την ηλεκτρονική τιμολόγηση θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή (μη απόδοση ΦΠΑ, πλαστά παραστατικά), ενώ για την αγορά θα σημάνει εξοικονόμηση κόστους 1,2 δισ. ευρώ καθώς οι επιχειρήσεις δε θα είναι υποχρεωμένες να διατηρούν αποθήκες για την αρχειοθέτησή τους και θα μειώνουν δραστικά το χρόνο ενασχόλησης με την παραδοσιακή τιμολόγηση.
Σήμερα στην Ελλάδα εκδίδονται 250 εκατομμύρια τιμολόγια σε ετήσια βάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442