
Σε καλό κλίμα το δείπνο γνωριμίας Αναστασιάδη-Έρογλου
Μέσα σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το δείπνο που παρέθεσε την Πέμπτη στην κατοικία του στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προς τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για λύση του Κυπριακού η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες. Νωρίτερα ο Αλ.Ντάουνερ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Μέσα σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το δείπνο που παρέθεσε την Πέμπτη στην κατοικία του στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προς τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου
Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για λύση του Κυπριακού η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.
Σε σύντομη, συμφωνημένη, δήλωση μετά το δείπνο, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι ήταν μια πολύ καλή βραδιά και ότι το δείπνο πήγε πολύ καλά.
Ήταν μια πρώτη ευκαιρία, πρόσθεσε, για τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συναντηθούν μετά την εκλογή του κ. Αναστασιάδη. Επίσης, χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία των συζύγων τους.
Ο κ. Ντάουνερ τόνισε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Έρογλου εξέφρασαν «την ικανοποίηση τους για την πρώτη αυτή ευκαιρία να συναντηθούν και παραμένουν δεσμευμένοι σε ειρηνευτική διαδικασία, με στόχο λύση η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό μέλλον για όλο τον Κυπριακό λαό».
Καλό χαρακτήρισε το κλίμα στο δείπνο ο πρόεδρος Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι «είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας».
Νωρίτερα, ο Αλ.Ντάουνερ, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Λευκωσία, χωρίς πάντως να γίνει αναφορά για το πότε προσδιορίζεται χρονικά η επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Αναφερόμενος στο δείπνο, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ έκανε λόγο, όπως υποστηρίζεται από διπλωμάτες, για «κοινωνικό γεγονός».
Ο κ. Ντάουνερ εμφανίστηκε συγκρατημένος και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, όπως επισημαίνεται, στην ανάγκη να δοθεί χρόνος προετοιμασίας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σε τοποθετήσεις αντιπροσώπων χωρών-μελών του ΣΑ τονίστηκε η ανάγκη για «σωστή προετοιμασία» των συνομιλιών και πως εξαρτάται από τις δυο πλευρές πότε θα είναι έτοιμες για να συμφωνήσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442