Φροντίδα σε εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος θα παράσχει η Γερμανία
Το γερμανικό δημόσιο πρόκειται να συνεισφέρει συνολικά 772 εκατ. ευρώ από το 2014 ως το 2017 για την παροχή φροντίδας σε εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο. Το ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων.
Το γερμανικό δημόσιο πρόκειται να συνεισφέρει συνολικά 772 εκατ. ευρώ από το 2014 ως το 2017 για την παροχή φροντίδας σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.
Το ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων (Jewish Claims Conference).
«Η συνεχιζόμενη δέσμευση της Γερμανίας να εκπληρώσει την ιστορική της υποχρέωση έναντι των θυμάτων των Ναζιστών… εγγυάται ότι οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που πλέον διάγουν τα τελευταία έτη του βίου τους, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα τους βοηθήσουμε να ζήσουν με αξιοπρέπεια» τα χρόνια αυτά, είπε ο διαπραγματευτής της JCC, Στούαρτ Άιζενστατ.
«Αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό με δεδομένο ότι σημειώνεται σε μια εποχή δημοσιονομικής λιτότητας στη Γερμανία», πρόσθεσε ο Άιζενστατ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Διάσκεψη Διεκδικήσεων παρέχει οικιακή βοήθεια σε 56.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβάλλει εφ’ όρου ζωής σε όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος μηναία σύνταξη ύψους 300 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλα τα πρόσωπα εβραϊκής καταγωγής που πέρασαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για χρονικό διάστημα τριών μηνών ή ανώτερο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πρέβεζα: Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από καραμπίνα – Γλίστρησε και εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε
- Χολμς: «Ανυπομονώ για το ντέρμπι – Μου αρέσει ο ανταγωνισμός»
- Αγρότες: Πρωτοχρονιά στην άσφαλτο και «ηρεμία πριν την καταιγίδα» εν όψει πανελλαδικής σύσκεψης
- Η μέθοδος zebra striping της Gen Z για να αποφύγει το hangover
- Ζωούπολη 2: Η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών για τη Disney – Εκθρονίζει το Ψυχρά και Ανάποδα 2
- Λάτσιο – Ινσίνιε: Η επιστροφή που αλλάζει τα δεδομένα


