Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις δίνει η Κομισιόν, βλέποντας ενίσχυση της εμπιστοσύνης
Η Κομισιόν μετατοπίζει το κέντρο της πολιτικής της από τη λιτότητα προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει εμφανές την Τετάρτη όταν θα ανακοινώσει τις προτάσεις της για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Η Κομισιόν θα πει ότι ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνεχιστεί, ο ρυθμός μπορεί να είναι πλέον πιο αργός, καθώς μέρος της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ευρωζώνη έχει αποκατασταθεί.
Η Κομισιόν μετατοπίζει το κέντρο της πολιτικής της από τη λιτότητα προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει εμφανές την Τετάρτη όταν θα ανακοινώσει τις προτάσεις της για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
Στην ετήσια αξιολόγησή της, η Κομισιόν θα πει ότι ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνεχιστεί, ο ρυθμός μπορεί να είναι πλέον πιο αργός, καθώς μέρος της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ευρωζώνη έχει αποκατασταθεί.
Επειδή οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών τους, κάνοντας τις αγορές εργασίας πιο ευέλικτες ή ανοίγοντας τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.
«Το βασικό μήνυμα θα είναι η μετατόπιση από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε στο Reuters υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος.
Οι προτάσεις, αφού εγκριθούν στη σύνοδο στα τέλη Ιουνίου, θα αποκτήσουν δεσμευτικό χαρακτήρα και αναμένεται να επηρεάσουν την κατάρτιση των προϋπολογισμών από το 2014.
Η Κομισιόν έχει ήδη αναφέρει ότι θα δώσει στη Γαλλία και την Ισπανία δύο επιπλέον χρόνια για να μειώσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ενώ παράταση αναμένεται να δοθεί και σε άλλα κράτη.
Σε αντάλλαγμα, η Γαλλία και η Ισπανία θα πρέπει να δεσμευτούν για μεγαλύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην αγορά εργασίας που θα καταστήσουν τις οικονομίες πιο ανταγωνιστικές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442