Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών, κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Πέμπτης, νότια του Ηρακλείου, στον υποθαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους και έγινε αισθητή στο Τυμπάκι και τις γύρω περιοχές.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών, κατά τοΓεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Πέμπτης, νότια του Ηρακλείου, στον υποθαλάσσιο χώρο του Λιβυκού πελάγους και έγινε αισθητή στο Τυμπάκι και τις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 4,5 βαθμών.
To επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 128 χλμ. νότια του Ηρακλείου και 70 χλμ. νοτιοανατολικά του Τυμπακίου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού στα 44 χιλιόμετρα.
Νωρίτερα, στη νότια Κρήτη είχαν καταγραφεί δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, η μια στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, μεγέθους 3 βαθμών και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Γαύδου, και η άλλη στις 6:41 το πρωί, μεγέθους 3,1 βαθμών κοντά στο Ελαφονήσι.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).