Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απειλές των Anonymous «έκλεισαν» το ασύρματο δίκτυο στο Γκουαντάναμο

Απειλές των Anonymous «έκλεισαν» το ασύρματο δίκτυο στο Γκουαντάναμο

Ο αμερικανικός στρατός έκλεισε το ασύρματο δίκτυο wi-fi στους χώρους των φυλακών του Γκουαντάναμο έπειτα από απειλές του παγκόσμιου δικτύου χάκερ των Anonymous για κυβερνοεπίθεση στη βάση της Κούβας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Ο αμερικανικός στρατός έκλεισε το ασύρματο δίκτυο wi-fi στους χώρους των φυλακών του Γκουαντάναμο έπειτα από απειλές του παγκόσμιου δικτύου χάκερ των Anonymous για κυβερνοεπίθεση στη βάση της Κούβας σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένων Facebook και Twitter, από τους υπολογιστές των στρατιωτών διακόπηκε επίσης εξαιτίας των απειλών των Anonymous, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Γκουαντάναμο» που εγκαινίασαν οι χάκερ το περασμένο Σάββατο, 18 Μαΐου.

Η εκστρατεία ήλθε με τη συμπλήρωση της 100ής ημέρας από την έναρξη της απεργίας πείνας των κρατουμένων και συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις ακτιβιστών έξω από το Λευκό Οίκο, αλλά και την αμερικανική βάση της Κούβας.

Εκατό από τους 166 κρατούμενος στη βάση του Γκουαντάναμο πραγματοποιούν απεργία πείνας λόγω των συνθηκών κράτησής τους και της παραμονής του στο στρατόπεδο δίχως δίκη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο δίκτυο της βάσης, βάσει δήλωσης αμερικανικού συνταγματάρχη στο Associated Press.

Στις αρχές Μαΐου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει εκ νέου από κοινού με το Κογκρέσο να ξεπεραστούν τα εμπόδια για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο -το οποίο και είχε αποτελέσει βασική προεκλογική δέσμευση της πρώτης κιόλας θητείας του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024