Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Delivery από φαστ-φουντ στην Αίγυπτο για κατοίκους της Γάζας

Delivery από φαστ-φουντ στην Αίγυπτο για κατοίκους της Γάζας

Φάρμακα, τρόφιμα, ακόμα και όπλα. Είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που κατά καιρούς ακούγεται ότι μεταφέρονται στη Γάζα μέσα από τα υπόγεια τούνελ της «μαύρης αγοράς». Τώρα ανάμεσα σε Αίγυπτο και Γάζα κυκλοφορεί ένα άλλο προϊόν: κοτόπουλα από τα KFC, για τα οποία οι κάτοικοι της Γάζας μοιάζουν να έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη αδυναμία. Όχι ακριβώς φαστ φουντ, καθώς χρειάζονται περισσότερες από 4 ώρες για να φτάσει το γεύμα στο τραπέζι.

Φάρμακα, τρόφιμα, ακόμα και όπλα. Είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που κατά καιρούς ακούγεται ότι μεταφέρονται στη Γάζα μέσα από τα υπόγεια τούνελ της «μαύρης αγοράς». Τώρα ανάμεσα σε Αίγυπτο και Γάζα κυκλοφορεί ένα άλλο προϊόν: κοτόπουλα από τα KFC, για τα οποία οι κάτοικοι της Γάζας μοιάζουν να έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη αδυναμία.

Σύμφωνα με τους New York Times, για να απολαύσει ένας κάτοικος της Γάζας φτερούγες κοτόπουλου από την αλυσίδα φαστ φουντ, χρειάζονται τα εξής: η παραγγελία να πραγματοποιηθεί με διεθνή κλήση, να σταλεί έμβασμα, ένας αιγύπτιος ταξιτζής να παραλάβει το γεύμα από κατάστημα της αλυσίδας στο Ελ Αρίς στο Σινά, κάποιοι να το μεταφέρουν στα υπόγεια τούνελ, ένας ταξιτζής από τη Γάζα να το παραδώσει από τη νότια Γάζα στη βόρεια, στο γραφείο του «εγκέφαλου» της επιχείρησης και στη συνέχεια μοτοσικλετιστές να μεταφέρουν το κοτόπουλο και τις πατάτες στον τελικό του προορισμό.

Μέχρι τότε, βέβαια, το γεύμα έχει παγώσει. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να προβληματίζει κάποιους κατοίκους της Γάζας.

Παρά το γεγονός ότι 12 κομμάτια κοτόπουλου και μια μερίδα πατάτες κοστίζουν περίπου 27 δολάρια, περισσότερα από 100 γεύματα έχουν παραδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας.

Η παραγγελία περιορίζεται σε κοτόπουλο, πατάτες, λάχανο και μηλόπιτα.

Η ιδέα ανήκει στον Χαλίλ Ενφράγκι και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής. Για κάθε γεύμα που παραδίδει, ο Ενφράγκι έχει 6 δολάρια κέρδος.

Δεν είναι ο μόνος που έχει διακρίνει περιθώριο κέρδους. Ένας παλαιστίνιος επιχειρηματίας που διαθέτει καταστήματα KFC και Pizza Hut στη Δυτική Όχθη σχεδιάζει τώρα να ανοίξει εστιατόριο εντός της Λωρίδας της Γάζας, ενώ έχει κατατεθεί και δεύτερη αίτηση για εστιατόριο KFC στην περιοχή.

Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι που δεν είναι ικανοποιημένοι από την εξέλιξη.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πλανόδιους πωλητές, στους πάγκους των οποίων μπορεί να βρει κανείς τοπικές λιχουδιές: φαλάφελ, χούμους και σαουάρμα.

Μία πίτα γεμιστή με ρεβυθοκεφτέδες, χούμους, ταχίνι, σαλατικά, πίκλες και σως τσίλι κοστίζει λίγο περισσότερο από 50 λεπτά του ευρώ. Τα φαστφουντάδικα θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τον ανταγωνισμό.

Τα διάσημα κοτόπουλα δεν είναι τα μοναδικά προϊόντα που περνούν κρυφά τα τούνελ για να φτάσουν στη Γάζα.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ένας από τους ιδιοκτήτες τούνελ έλεγε πριν από μερικά χρόνια: «Δώστε μου μια λίστα για ψώνια και ζητήστε οτιδήποτε -κυριολεκτικά οτιδήποτε- θέλετε και θα είναι εδώ μέσα σε δύο ημέρες».

Σχεδόν όλα τα ζώα του ζωολογικού κήπου της Γάζας (ύαινες, λύκοι, χιμπατζήδες, ακόμα και το λιοντάρι) έφτασαν στη Γάζα μέσω των τούνελ.

Πριν από δύο μήνες μία 17χρονη αιγύπτια νύφη, φορώντας το νυφικό της και το πέπλο της, ταξίδεψε μέσω των τούνελ και έφτασε στη Γάζα για να παντρευτεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024