Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από 1η Ιουλίου -αν συμφωνήσει η τρόικα- μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση

Από 1η Ιουλίου -αν συμφωνήσει η τρόικα- μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση

Από την 1η Ιουλίου έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τον συντελεστή 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, εφόσον, φυσικά, υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο με τους επικεφαλής της τρόικας, δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας της κυβέρνησης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτή τη φορά η παραμονή της τρόικας στην Αθήνα, θα είναι ολιγοήμερη, καθώς δεν αναμένεται εμπλοκή αφού οι προαπαιτούμενες δράσεις ήδη προχωρούν. «Τα σοβαρά είναι τον Σεπτέμβριο» έσπευσε να συμπληρώσει ο ίδιος αξιωματούχος.

Από την 1η Ιουλίου έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τον συντελεστή 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, εφόσον, φυσικά, υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου – και κατά πάσα πιθανότητα στις 4 του μηνός – για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ήδη την πορεία υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων δράσεων και εκφράζεται αισιοδοξία ότι ουδεμία εμπλοκή θα υπάρξει στις συζητήσεις με την τρόικα.

Οι εν λόγω δράσεις αφορούν στην οριστικοποίηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στο σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, αυτήν τη φορά η παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα θα είναι ολιγοήμερη, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, «τα σοβαρά είναι τον Σεπτέμβριο».

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο η εξέταση της ελληνικής οικονομίας δεν θα αφορά σε κάποια δόση, καθώς υπάρχει ήδη η πολιτική απόφαση από το Eurogroup και για τη δόση του β΄ τριμήνου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Η έγκριση για την καταβολή της αναμένεται να δοθεί στα μέσα Ιουνίου, ενώ στις 31 Μαΐου αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που αναλογεί στο Ταμείο.

Το φθινόπωρο η εξέταση από την τρόικα θα εστιασθεί στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015- 2016 (που θεωρητικά ανέρχεται σε 4,2 δισ. ευρώ).

Σήμερα, εξάλλου, αποπληρώθηκαν από το Δημόσιο τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατείχε κυρίως η ΕΚΤ.

Η αποπληρωμή έγινε από τη δόση των 4,2 δισ. ευρώ, που πιστώθηκε στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή, και από ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. Έως το τέλος Αυγούστου το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει επιπλέον 4,9 δισ. ευρώ για λήξεις άλλων ελληνικών ομολόγων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024