Το δικό τους μήνυμα για την σημερινή διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στέλνουν μαθητές 20 λυκείων της Ιταλίας μέσω σειράς βίντεο που ετοίμασαν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ιταλικού υπουργείου Ισότητας και της οργάνωσης Gay Center που βαφτίστηκε «Εργαστήρι Ουράνιο Τόξο». Ο σεβασμός είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας, λένε οι μαθητές φωνάζοντας «όχι» σε κάθε μορφή βίας και διάκρισης και ζητώντας ίσα δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δείτε τα βίντεο...

Το δικό τους μήνυμα για την σημερινή διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στέλνουν μαθητές 20 λυκείων της Ιταλίας μέσω σειράς βίντεο που ετοίμασαν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ιταλικού υπουργείου Ισότητας και της οργάνωσης Gay Center που βαφτίστηκε «Εργαστήρι Ουράνιο Τόξο».

Ο σεβασμός είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας, λένε οι μαθητές φωνάζοντας «όχι» σε κάθε μορφή βίας και διάκρισης και ζητώντας την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι μαθητές αγγίζουν το θέμα της ομοφοβίας με πολλούς τρόπους.

Καταδεικνύουν το σχολικό εκφοβισμό και τη βία που υπόκεινται συμμαθητές τους, αγγίζουν το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων, πραγματεύονται με ευαισθησία τον έρωτα, την ανακάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας κάθε ατόμου και τη δημόσια παραδοχή, και χρησιμοποιούν επίσης τη μεταφορά του αθλητισμού.

Δεν υπάρχει λάθος αγάπη, πρέπει να ξεπεραστούν τα στερεότυπα της κοινωνίας μας, τονίζουν οι μαθητές του κλασικού λυκείου Socrate, διαλέγοντας για το δικό τους βίντεο το όνομα «ΠΑΝΤΑΑΓΑΠΕ από το ελληνικό πας, πασα, παν (tutto) και αγαπαω (amare)», όπως αναφέρουν.

Στο «Εργαστήρι Ουράνιο Τόξο» συμμετείχαν 20 λύκεια της Ιταλίας και πρωταγωνιστές στα βίντεο είναι μαθητές ηλικίας 14 έως 18 ετών. Τα βίντεο τίθενται σε ψηφοφορία στη σελίδα του «Ουράνιου Τόξου» στο Facebook και θα βραβευτούν στις 4 Ιουνίου σε ειδική εκδήλωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr