Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντείβιντ Μπέκαμ: Μια ονειρική καριέρα τελειώνει...

Ντείβιντ Μπέκαμ: Μια ονειρική καριέρα τελειώνει…

Ο Ντεϊβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε ότι στο τέλος της φετινής σεζόν θα κρεμάσει τα παπούτσια του βάζοντας τέλος σε μια εκπληκτική καριέρα που κράτησε 20 χρόνια και μας χάρισε πολλές όμορφες φάσεις και ακόμα πιο όμορφα γκολ. Ο 38χρονος πια Μπέκαμ αποσύρεται από την ενεργό δράση και εμείς προσπαθήσαμε να χωρέσουμε σε ένα κείμενο όσα έκανε...

Ο Ντεϊβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε ότι στο τέλος της φετινής σεζόν θα κρεμάσει τα παπούτσια του βάζοντας τέλος σε μια εκπληκτική καριέρα που κράτησε 20 χρόνια και μας χάρισε πολλές όμορφες φάσεις και ακόμα πιο όμορφα γκολ.

Ο 38χρονος πια Μπέκαμ αποσύρεται από την ενεργό δράση και αφήνει πίσω του μια καριέρα γεμάτη τρόπαια και πολλές διακρίσεις, συλλογικές και ατομικές.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1991 όταν η Γιουναίτεντ τον πήρε για δοκιμή και δεν άργησε να λάμψει. Ετσι το 1992 και όντας μόνο 17 ετών έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο απέναντι στην Μπράιτον και την αμέσως επόμενη χρονιά υπογράφει το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στου «κόκκινους διάβολους».

Την σεζόν 1994-1995 θα δοθεί δανικός στην Πρέστον και θα επιστρέψει για να πρωταγωνιστήσει στην Γιουναίτεντ μέχρι το 2003. Παράλληλα το 1999 γίνεται ευρέως γνωστός για τον γάμο του με μία εκ των spice girls και συγκεκριμένα την Βικτώρια Άνταμς, γνωστή πια ως Βικτώρια Μπέκαμ με την οποία σήμερα έχει τέσσερα παιδιά.

Με την ομάδα του Μάντσεστερ θα κερδίσει έξι πρωταθλήματα, ένα champions league, δύο κύπελλα, τέσσερα σούπερ καπ Αγγλίας και ένα διηπειρωτικό.

Το 2003 θα έρθει η πολυσυζητημένη μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης για 35 εκατομμύρια και εκεί θα μείνει μέχρι το 2007 κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα και ένα σούπερ καπ Ισπανίας. Το 2007 και ενώ ο Άγγλος μέσος θα έχει αποχωρήσει από την ομάδα το περιοδικό forbes θα ανακοινώσει οτι ο Άγγλος είναι ο κύριως… υπεύθυνος για την τεράστια εμπορική αύξηση ομάδας, φτάνοντας στα 600 εκατομμύρια στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στην Ισπανική πρωτεύουσα.

Tο 2007 και ενώ η Ρεάλ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να τον κρατήσει, εκείνος θα ανοίξει μια νέα πόρτα στην ζωή του και στην καριέρα του, αυτή του αμερικάνικου πρωταθλήματος και των Λος Άντζελες Γκάλαξι μια μεταγραφή που θα κοστίσει συνολικά 32,5 εκατομμύρια, και θα του αποφέρει 6,5 εκατομμύρια τον χρόνο . Εκείνη την εποχή θα προσπαθήσει να πείσει τους επικριτές του ότι δεν πάει στην Αμερική για να «συνταξιοδοτηθεί» αλλά για του αρέσει η δουλειά που γίνεται εκεί και θέλει να βοηθήσει ώστε να χτιστεί μια ομάδα και για το μέλλον.

Τελικά θα αποδείξει τα λεγόμενα του και με πράξεις αφού στην Αμερική θα κερδίσει τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ, σκοράροντας και 19 γκολ σε 98 αγώνες.

Το 2008 όταν το Αμερικάνικο πρωτάθλημα είχε διακοπή ο η Μίλαν θα ανακοινώσει τον δανεισμό του Μπέκαμ από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι ώστε να είναι σε φόρμα για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου το 2009. Παράλληλα όμως δήλωνε ότι δεν θα άφηνε τους Γκάλαξι και ότι ο δανεισμός ήταν προσωρινός. Το 2010 θα ξαναδοθεί δανεικός στην Μίλαν για τον ίδιο λόγο.

Ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του θα έρθει τον Ιανουάριο του 2013 όταν και θα ανακοινωθεί από την Παρί Σεντ Ζερμέν με συμβόλαιο πέντε μηνών αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ, όπου με μια συγκινητική πράξη τα δώρισε όλα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Με την ομάδα του Παρισιού έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα Γαλλίας 2 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Με την κατάκτηση του Γαλλικού πρωταθλήματος έγινε ο πρώτος Άγγλος που κατακτά τέσσερα πρωταθλήματα σε ισάριθμες χώρες, βάζοντας ένα ακόμα προσωπικό ρεκόρ στην καριέρα του μαζί με αυτά του καλύτερου παίκτη της χρονιάς, καλύτερου Άγγλου της χρονιάς, προσωπικότητα της χρονιάς, καλύτερος άντρας ποδοσφαιριστής αλλά και την είσοδο του στο Αγγλικό hall of fame.

Μεγάλη καριέρα έκανε φορώντας και το εθνόσημο, έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα ενάντια στην Μολδαβία το 1996 και ενώ ήταν 21 χρονών και από το 2000 μέχρι το 2006 ήταν και ο αρχηγός. Χωρίς όμως να έχει κάποια μεγάλη διάκριση με την εθνική ομάδα. Έκανε την τελευταία του εμφάνιση με τα «λιοντάρια» το 2009 στην νίκη με 3-0 απέναντι στην Λευκορωσία.

Ο Μπέκαμ έπαιξε επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012.

Κάποια στιγμή θα δηλώσει: «Θέλω οι άνθρωποι να με βλέπουν σαν έναν σκληρά εργαζόμενο ποδοσφαιριστή – κάποιον που, όταν μπαίνει στο γήπεδο δίνει τα πάντα. Όταν κοιτάζω πίσω στην καριέρα μου, έτσι θέλω να με βλέπω και ελπίζω και ο κόσμος να με βλέπει έτσι»

«Μέχρι αυτήν την μέρα, μια από τις κατακτήσεις που είμαι πιο περήφανος είναι το να είμαι αρχηγός στην εθνική της χώρας μου. Ξέρω ότι κάθε φορά που φοράω την φανέλα με τα τρία λιοντάρια δεν ακολουθώ απλά μια σειρά από εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές αλλά επίσης αντιπροσωπεύω κάθε παθιασμένο οπαδό που νοιάζεται για το ποδόσφαιρο» θα πει κάποια στιγμή για την Εθνική που τόσο αγαπάει.

Στην πρώτη συνέντευξη μετά την δήλωση της αποχώρησης μίλησε στον Γκάρι Νέβιλ στο Skysports, μεταξύ άλλων όταν ρωτήθηκε από τον Νέβιλ πως θα ήθελε να τον θυμούνται εκείνος αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που τον πληγώνει «Με πονάει ότι πολλοί ασχολούνται με άλλα θέματα και όχι με την καριέρα μου. Υπήρξαν γεγονότα που επισκίασαν όσα πέτυχα στο ποδόσφαιρο, αλλά θα ήθελα να με θυμούνται ως κάποιον που δούλεψε πολύ και έδινε τα πάντα κάθε φορά που αγωνιζόταν. Που ήταν παθιασμένος με το άθλημα».

Επίσης όταν ρωτήθηκε αν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να τα παρατήσει πήρε την εξής απάντηση «Πιστεύω. Δεν ξέρω. Αγαπάω πολύ το άθλημα. Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Το πρόβλημα είναι ότι πιστεύω πως πάντα μπορώ να κάνω περισσότερα».

Τέλος στην ερώτηση πότε αποφάσισε να αποχώρηση απάντησε «Δεν ξέρω πότε το αποφάσισα. Αισθάνομαι ότι υπήρξα τυχερός στην καριέρα μου και ότι αγωνίστηκα σε αυτούς τους συλλόγους και κατέκτησα τρόπαια. Νομίζω ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις ΗΠΑ πέρυσι και φέτος στην Παρί να πάρω το πρωτάθλημα στη Γαλλία, είναι ένας καλός τρόπος για να αποχωρήσεις. Είναι όνειρο κάθε αθλητή να φεύγει όταν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024