Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κομισιόν «φρενάρει» την ανάπτυξη, είπε ο Β.Σόιμπλε

Η Κομισιόν «φρενάρει» την ανάπτυξη, είπε ο Β.Σόιμπλε

Με επίθεση στην Κομισιόν για την ανεργία στους νέους απάντησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε στις χθεσινές προτροπές Μπαρόζο να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και στην Γερμανία. Υπογράμμισε ότι τον εξοργίζει το γεγονός πως η Κομισιόν καθυστερεί την διάθεση βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους και είπε ότι θεωρεί την Κομισιόν «συνυπεύθυνη» για την εξέλιξη αυτή.

Με επίθεση στην Κομισιόν για την ανεργία στους νέους απάντησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε στις χθεσινές προτροπές Μπαρόζο να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και στην Γερμανία.

Μιλώντας στο Europaforum του WDR στο Βερολίνο ζήτησε να εφαρμοσθούν ταχύτερα οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους και επέρριψε στην Κομισιόν απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Υπογράμμισε, σύμφωνα με την Deutsche Welle. ότι τον εξοργίζει το γεγονός πως η Κομισιόν καθυστερεί την διάθεση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Επίσης, είπε ότι θεωρεί την Κομισιόν «συνυπεύθυνη» για την εξέλιξη αυτή.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο ίδιος ο Ζοζέ Μπαρόζο, τον οποίο επέκρινε για το γεγονός ότι απέρριψε την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τον συνδυασμό των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν. «Στο τέλος δεν γίνεται τίποτα, επειδή ο ένας μπλοκάρει τον άλλον» είπε παραπέμποντας στις διαφορετικές αρμοδιότητες των επιτρόπων.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε έτσι την Ευρώπη»

«Έχουμε προγράμματα χορήγησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Πορτογαλία, τα οποία εδώ και έναν χρόνο δεν εγκρίνονται από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνιστικότητας» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός, εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι οι άνθρωποι στις χώρες της κρίσης είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν χρόνια για τις ενισχύσεις.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα οι εν λόγω πόροι για την επαγγελματική εξειδίκευση των νέων, για παράδειγμα στην Ισπανία. Και στο πεδίο αυτό θα πρέπει, όπως είπε, να δράσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ευρώπη, λέγοντας σε μια ολόκληρη γενιά ότι θα πρέπει να περιμένει δέκα χρόνια. Θα πρέπει να βιαστούμε» τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Και επειδή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν επιδεικνύουν τη δέουσα ταχύτητα, η Γερμανία θα δραστηριοποιηθεί σε διμερές επίπεδο, διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε, παραπέμποντας στα σχέδια του Βερολίνου να αναπτύξει στην Ισπανία το γερμανικό «δυαδικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024