Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών, απ’ όπου κάλεσε τους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story».

«Το ελληνικό ‘success story’ που διαφημίζει στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία, τους εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς. Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει με την ίδια ακραία πολιτική λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, σε ακόμα μεγαλύτερη δοσολογία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

«Σε μια ακόμα απόδρασή του από τη μνημονιακή Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την παντελή έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Η επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας μέσα από επικοινωνιακά παιχνίδια δεν συνιστά πολιτικό σχέδιο για την οικονομία, αλλά καταδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο της κυβέρνησης».

Τονίζει, επίσης, ότι «η προσέλκυση επενδύσεων, η ανάπτυξη και η στήριξη της απασχόλησης είναι έννοιες ασυμβίβαστες με το μνημόνιο, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων ανάπτυξης της οικονομίας, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η ακύρωση του μνημονίου και η αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής και αναπτυξιακής συγκρότησης αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Δριμύτατη επίθεση και από τους ΑΝΕΛ

Σε υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα.

«Όταν ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην Κίνα σκέφτεται κάθε πρωί τους ανέργους, όταν επιστρέφει στην Ελλάδα επιστρατεύει όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία.

» Όταν είναι στην αντιπολίτευση καταγγέλλει το μνημόνιο ως βασική αιτία της ανεργίας, όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση το εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει εκτοξευθεί έως τώρα στο 27%.

» Όταν βρίσκεται στην Ελλάδα υπόσχεται ότι θα πάει στο εξωτερικό να φέρει επενδύσεις, όταν πηγαίνει στο εξωτερικό το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους και επιστρέφει στην πραγματικότητα με άδεια χέρια.

» Όταν ο κ. Σαμαράς αποκαταστήσει τη σχέση του με την αλήθεια και αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν να συνεργάζεται με τους πολέμιους της μοναδικής πραγματικής κινεζικής επένδυσης στην Ελλάδα, την οποία υλοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνεργαζόμενος με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ