Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της επιστράτευσης των καθηγητών

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της επιστράτευσης των καθηγητών

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού και την πορεία που ακολούθησε προς την πλατεία Συντάγματος οι εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για την επιστράτευση των καθηγητών. Συγκέντρωση στην Ομόνoια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Φωτορεπορτάζ...

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού και την πορεία που ακολούθησε προς την πλατεία Συντάγματος οι εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για την επιστράτευση των καθηγητών.

Μέλη της Ομοσπονδίας διοργάνωσαν χάπενινγκ έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, με φιμωμένα τα στόματα και κρατώντας πανό με τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, χωρίς να τα καταφέρουν. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα άνοιξαν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ.

Συγκέντρωση στην Ομόνoια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισαν νωρίτερα οι οδοί Σταδίου, Αθηνάς και Πειραιώς.

Την αντίθεση τους στην επιστράτευση από την κυβέρνηση των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, εξέφρασαν και μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αυταρχισμό και τη συνταγματική εκτροπή», τα μέλη των ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο σημείο έφτασαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Οι διαδηλωτές συγκρότησαν κοινή πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024