Πρόωρες κάλπες έντασης και αβεβαιότητας στη Βουλγαρία
Από τις 07:00, ώρα Ελλάδος, άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Βουλγαρία για τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, υπό τη σκιά των καταγγελιών για εκτεταμένη νοθεία. Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, εκτιμούν αναλυτές, είναι πιθανόν να βυθίσει τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο.
Από τις 07:00, ώρα Ελλάδος, άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στη Βουλγαρία για τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, υπό τη σκιά των καταγγελιών για εκτεταμένη νοθεία.
Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, εκτιμούν αναλυτές, είναι πιθανόν να βυθίσει τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο.
Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 20.00, ώρα Ελλάδος, και οι πρώτες εκτιμήσεις του τελικού αποτελέσματος, με ψηφοφορίες έξω από τα τμήματα (exit polls) θα κοινοποιηθούν αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας.
Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, που πραγματοποιείται με το σύστημα της απλής αναλογικής σε έναν γύρο, είναι εντελώς αβέβαιο.
Σε σφυγμομετρήσεις του Σαββάτου, το συντηρητικό κόμμα GERB του τέως πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και οι σοσιαλιστές (πρώην κομμουνιστικό κόμμα) του PSB φέρονται να διεκδικούν στήθος με στήθος την πρωτιά, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρωταθλητή του καράτε να έχει ελαφρό προβάδισμα.
Εν τούτοις, κανένα από τα δύο κόμματα δεν αναμένεται να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους και το ποσοστό που θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των 240 εδρών.
Ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης συνεργασίας θα αποδειχθεί πλέον μία περιπετειώδης προσπάθεια, καθώς οι άλλες κομματικές παρατάξεις φαίνονται να διστάζουν να συμμαχήσουν με κάποιο από τα δύο αυτά κόμματα.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MDL) της τουρκικής μειονότητας, το εθνικιστικό και ξενόφοβο κόμμα «Ατάκα» και το κεντρώο κόμμα «Βουλγαρία για τους Πολίτες» της πρώην Ευρωπαίας επιτρόπου Μεγκλένας Κούνεβα, αναμένεται να ξεπεράσουν το εκλογικό όριο του 4% και να κατορθώσουν να μπουν στο Κοινοβούλιο.
Οι διαδηλώσεις, συχνά βίαιες, του περασμένου χειμώνα κατά της φτώχειας και της διαφθοράς, προκάλεσαν την πτώση της κυβέρνησης Μπορίσοφ και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Η χθεσινή ανακοίνωση από την εισαγγελία της Σόφιας για την κατάσχεση 350.000 πλαστών ψηφοδελτίων, τα οποία είχαν τυπωθεί στο τυπογραφείο που η κυβέρνηση είχε παραγγείλει την εκτύπωση όλου του υλικού για τη διεξαγωγή των εκλογών, προκάλεσε την αγανάκτηση όλου του πολιτικού κόσμου και όξυνε περαιτέρω τις κομματικές εντάσεις.
Στη Βουλγαρία πρόκειται να μεταβεί ένας μεγάλος αριθμός παρατηρητών του ΟΑΣΕ προκειμένου να επιβλέψουν την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.
Παράλληλα, καταγγελίες έχουν υπάρξει για περιστατικά που αφορούν εξαγορά ψήφων από φτωχούς πολίτες και κυρίως την κοινότητα των Ρομά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442