Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διθέσιο sportscar ετοιμάζει η Maserati για το 2016

Διθέσιο sportscar ετοιμάζει η Maserati για το 2016

Μετά την μικρή τετράθυρη Ghibli που άνοιξε την πόρτα της πετρελαιοκίνησης για την ιταλική φίρμα, η επόμενη προσθήκη νέου μοντέλου στην γκάμα θα έχει αμιγώς sport χαρακτήρα.


Το ενδεχόμενο της προσθήκης ενός μικρού διθέσιου sportscar στην γκάμα της Maserati δείχνει να γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της φίρμας για την Eυρώπη Giulio Pastore.

“Δεν θέλουμε να χάσουμε το sport στοιχείο από την ταυτότητα της Maserati ως φίρμας. Το 2015 θα υπάρξουν η νέα GranCabrio και η νέα Granturismo ενώ, ένα χρόνο μετά από αυτές, σκεφτόμαστε να λανσάρουμε ένα νέο μικρότερο sportscar”, δήλωσε ο Ιταλός, επιβεβαιώνοντας την άφιξη της μικρής Maserati το 2016, την οποία άλλωστε έχει προαναγγείλει παλιότερα και ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας από την Modena, Harald Wester.

Η νέα πρόταση, λοιπόν, αποτελεί ενός είδους κοινό μυστικό το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που το συνοδεύουν θα είναι κεντρομήχανο, ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο G. Pastore, δεν θα έχει ως αφετηρία την Alfa Romeo 4C.

“Θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι πιο sport που να ταιριάζει με την Maserati” διευκρίνισε.

Όπως και να έχει, το νέο sportscar θα είναι αυστηρά διθέσιο και μικρότερο σε μέγεθος από την επόμενη γενιά της GranTurismo, η οποία, με τη σειρά της, θα μειώσει τις διαστάσεις της και θα μετατραπεί σε 2+2 θέσεων τετραθέσιο, προς όφελος περισσότερου δυναμισμού.

Αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η επακριβής θέση του νέου μοντέλου στην γκάμα, δεδομένο είναι ότι θα πρόκειται για το πιο sport μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο G.Pastore, δεν πρόκειται να υπάρξει, πλέον, ένα supercar στην γκάμα της φίρμας με αφετηρία της LaFerrari, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με την βασισμένη στην Ferrari Enzo, Maserati MC12.

Ανεξαρτήτως των supercar εξελίξεων στη φίρμα, κάτι που σίγουρα αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του νέου sportscar είναι η εμπορική πορεία της νέας Ghibli και της Quattroporte. Και από αυτό το μέτωπο, όμως, τα νέα είναι καλά μιας και οι 6.100 πωλήσεις της Quattroporte μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τους στόχους και τις προσδοκίες.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024