Παράταση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητεί το ΕΕΑ
Στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται με την αδυναμία πολλών μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αδυνατούν, γιατί οι αιτήσεις υπαγωγής λήγουν αύριο 10 Μαΐου, αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται με την αδυναμία πολλών μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αδυνατούν, γιατί οι αιτήσεις υπαγωγής λήγουν αύριο 10 Μαΐου, αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Με δήλωσή του o πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Ρεκλείτης έκανε έκκληση στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να επανεξετάζει το θέμα της προθεσμίας, κάτω από το πρίσμα των πραγματικών δυσκολιών που έχουν προκύψει και να δώσει μικρή παράταση μέχρι τέλους του μήνα. Ειδικότερα, ο κ. Ρεκλείτης δήλωσε πως ο χρόνος υποβολής αιτήσεων ήταν προφανώς ανεπαρκής με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να χρειάζονται λίγο ακόμη χρόνο.
«Κάνω έκκληση στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη να δώσει παράταση μέχρι τέλους Μαΐου. Στόχος δεν πρέπει να είναι ο αποκλεισμός των πλέον αδύναμων επιχειρήσεων λόγω τυπικών όρων αλλά η συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επιχειρήσεων και ιδίως μικρών για τις οποίες κατά κύριο λόγο προκηρύχθηκε το πρόγραμμα. Διαφορετικά και πάλι τη μερίδα του λέοντος από τα προγράμματα θα την πάρουν οι σχετικά καλύτερα οργανωμένες και οικονομικά ισχυρότερες επιχειρήσεις. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτός ήταν ο σκοπός του προγράμματος και του υπουργείου» τόνισε ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο αλαλούμ: Οπαδοί του Ολυμπιακού δεν έχουν παραλάβει τα εισιτήρια του τελικού με την Ρεάλ!
- Ρούμπιο: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ώρες – Το Ιράν διαψεύδει ότι συμφώνησε να παραδώσει το απόθεμα ουρανίου
- Η μαύρη Ελένη, ο Κολοκοτρώνης και η Αφροδίτη: Τι πιστεύει ο Γιάννης Σμαραγδής για την «Οδύσσεια» του Νόλαν;
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 40χρονο που κατείχε χειροβομβίδα και εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ – Δήλωνε στρατιωτικός
- «Βουνό» τα προβλήματα για τον Γκαγκάτση στην ΕΠΟ
- Μικρολίμανο: Δίκτυο υποστήριξης και σχέδια για «χτύπημα» ψάχνουν οι Αρχές πίσω από τον διαβόητο «Τίτι»