Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Γερμενή κατά Καμίνη, με θύμα 12χρονο κορίτσι

Επίθεση Γερμενή κατά Καμίνη, με θύμα 12χρονο κορίτσι

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, χτυπώντας τελικά ένα 12χρονο κορίτσι. Ο Γ.Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε ότι ο βουλευτής επιχείρησε επιπλέον να βγάλει το όπλο του. Η ΧΑ χαρακτηρίζει άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού κοριτσιού και απειλεί με μηνύσεις.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, χτυπώντας τελικά ένα 12χρονο κορίτσι. Τo επεισόδιο σημειώθηκε μετά τη ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα από τη Χρυσή Αυγή.
{{{ audio1 }}}
Ο Γ.Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε επιπλέον να βγάλει το όπλο του.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, οι καταγγελίες ότι ο Γ.Γερμενής επέδειξε όπλο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. «Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται καταγγελίες για απειλητική κίνηση-επίδειξη όπλου από τον βουλευτή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να διανέμει τρόφιμα στα γραφεία της, υπό την διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ακόμη 40 χρυσαυγίτες αντιλήφθηκαν ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου.

Ο Γ.Γερμενής επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, ωστόσο τον εμπόδισαν οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου και τελικά τη γροθιά δέχθηκε στο κεφάλι ένα 12χρονο κορίτσι που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου με τον πατέρα του.

«Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις αρχές, αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Πρόκειται για την τακτική της κλιμακούμενης έντασης, αλλά εμείς απαντάμε με ψυχραιμία και προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί προασπιζόμαστε θεσμούς και σύμβολα της πόλης» επισήμανε ο Γ.Καμίνης.

Αναφερόμενος στην ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» νωρίτερα στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δημοκρατική πολιτεία έπρεπε να απαντήσει στον τσαμπουκά τους».

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Ηλίας Κασιδιάρης διέψευσε ότι χτυπήθηκε το 12χρονο κορίτσι και τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή πράττει πάντα βάσει του νόμου και της τάξης.

«Έχει ενοχλήσει με αυτά που κάνει η Χρυσή Αυγή και που δεν τα κάνει αυτός ο δήμος με τον λαθροδήμαρχό του. Ο δήμαρχος ήθελε να διαφημιστεί, αλλά δεν θα πάρει ούτε μία ψήφο» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης για την ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες».

«Τα χρήματα που μας δίνει το Δημόσιο τα επιστρέφουμε τον ελληνικό λαό κι όχι στους λαθρομετανάστες, που δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας. Είναι δικαιωμά μας. Δείχνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη μας σε Έλληνες» τόνισε ο βουλευτής.

Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα το πρωί της Μ.Πέμπτης, ωστόσο δεν κατάφερε να την πραγματοποιήσει, μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων και με την συνδρομή της αστυνομίας.

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

«Άθλια ψεύδη» χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τα περί τραυματισμού κοριτσιού και καταθέτει μήνυση κατά του δημάρχου.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού.

» Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.»

Δείτε πως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση ΝΕΤ την επίθεση του Γ.Γερμενή κατά του δημάρχου:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024