Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άλλοι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για τις βόμβες στη Βοστώνη

Άλλοι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για τις βόμβες στη Βοστώνη

Υπό κράτηση τέθηκαν από την αστυνομία της Βοστώνης άλλοι τρεις ύποπτοι, στο πλαίσιο της έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Μαραθώνιο της πόλης στις 15 Απριλίου. Πρόκειται για συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τρεις ημέρες μετά την επίθεση πέταξαν από το δωμάτιό του ένα σακίδιο πλάτης, γεμάτο με πυροτεχνήματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα, προκειμένου να μην ενοχοποιηθεί ο φίλος τους.

Υπό κράτηση τέθηκαν από την αστυνομία της Βοστώνης άλλοι τρεις ύποπτοι, στο πλαίσιο της έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Μαραθώνιο της πόλης στις 15 Απριλίου.

Πρόκειται για συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τρεις ημέρες μετά την επίθεση πέταξαν από το δωμάτιό του ένα σακίδιο πλάτης, γεμάτο με πυροτεχνήματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα, προκειμένου να μην ενοχοποιηθεί ο φίλος τους.

Οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από το Καζακστάν και ονομάζονται Αζαμάτ Ταζαγιάκοφ και Ντίας Καντιρμπάγεφ. Κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση των ερευνών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας, οι δύο συνήργησαν ώστε να πετάξουν στα σκουπίδια το σακίδιο (βρέθηκε από την αστυνομία αργότερα, σε μία χωματερή), όταν συμπέραναν από τις ειδήσεις ότι ο Τσαρνάεφ είναι ο ένας εκ των βομβιστών.

Ένα τρίτο άτομο, ονόματι Ρόμπελ Φίλιπος, αμερικανικής υπηκοότητας, κατηγορείται για ψευδή κατάθεση στις διωκτικές αρχές, σχετικά με το εάν έχει επισκεφθεί το δωμάτιο του Τσαρνάεφ.

Ο 19χρονος τσετσενικής καταγωγής Τζοχάρ Τσαρνάεφ -σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες για τις επιθέσεις- έχει μεταφερθεί από την περασμένη εβδομάδα σε ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο στις φυλακές στο Φορτ Ντίβενς της Μασαχουσέτης.

Μετά τη σύλληψή του, στη διάρκεια ενός άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητού που κράτησε υπό «ομηρεία» την πόλη της Βοστώνης, ο Τσαρνάεφ μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος σε πολιτικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπου και παρέμεινε για μία εβδομάδα.

Κατά την ανταλλαγή πυρών που προηγήθηκε της σύλληψης σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του, επίσης ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο, Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Ο 19χρονος διέφυγε για να εντοπιστεί τελικώς κρυμμένος σε μία βάρκα στην αυλή μιας κατοικίας.

Εφόσον καταδικαστεί, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ θα έλθει αντιμέτωπος ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024