Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 λάθη στις σχέσεις που χρειάζονται προσοχή

5 λάθη στις σχέσεις που χρειάζονται προσοχή

Αν τα αποφύγετε θα είστε εσείς αυτοί για τους οποίους γράφτηκε το ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Λουκία Λυκίδη


1. Αγνοείτε τα προβλήματα που έχετε σαν ζευγάρι. Tο να κρύβετε το κεφάλι σας στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Τα συναισθήματα που δεν εκφράζονται θα αρχίσουν σίγουρα αργά ή γρήγορα να σας τρώνε και μέσα σε κάποιο διάστημα αυτά που στην αρχή ήταν μικρές ενοχλήσεις θα μετατραπούν σε τεράστια αγανάκτηση. Πριν το καταλάβετε θα αρχίσετε να μισείτε τον σύντροφο σας. Αντιμετωπίστε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, μικρό ή μεγάλο, όταν προκύπτει. Όπως με την καθαριότητα στο σπίτι, αν αφήσετε πολύ σκόνη να μαζευτεί δεν θα καθαρίζει με τίποτα.
2. Δεν δουλεύετε για την σχέση σας. Μοιάζει σαν να θεωρούμε πως οι σχέσεις πηγαίνουν μόνες τους, όμως στην πραγματικότητα όπως όλα τα πράγματα θέλουν δουλειά. Πρώτα απ’ όλα συνειδητοποιήστε πως λειτουργεί η σχέση σας, δουλέψτε πάνω σε αυτό που είστε εσείς και στο τι κάνετε για τον σύντροφό σας και μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον άλλο.
3. Δεν επικοινωνείτε αποτελεσματικά. Η καλή επικοινωνία είναι η βάση κάθε ικανοποιητικής σχέσης. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να καυγαδίζετε. Το να κατηγορείτε τον σύντροφό σας αν και είναι ένας συνήθης αμυντικός μηχανισμός, δεν βοηθάει στο να καλλιεργεί την εμπιστοσύνη μεταξύ σας και οδηγεί στο να κάνει τον επιτιθέμενο να κατεβάσει τα ρολά. Μάθετε να επικοινωνείτε με σαφήνεια, ακούστε τον άλλο με προσοχή και χωρίς εμπάθεια.
4. Δεν περνάτε χρόνο μαζί. Φροντίστε να εξασφαλίσετε χρόνο μεταξύ σας. Μόνο έτσι θα νιώσετε κοντά αλλιώς θα δημιουργηθεί κενό και απόσταση ανάμεσα σας. Πριν το καταλάβετε θα φτάσετε να ζείτε παράλληλες ζωές. Πηγαίνετε περιπάτους μαζί χωρίς κινητά, κανονίστε ένα βραδινό ραντεβού. Μιλήστε, γελάστε και πάνω απ’ όλα δημιουργήσετε αναμνήσεις.
5. Δεν αναθέτετε σε κάποιον τις δουλειές του σπιτιού. Η συγκατοίκηση μπορεί να εξελιχθεί εύκολα σε πρόκληση ανάμεσα στο ζευγάρι. Ακατάστατοι άνθρωποι συνήθως παντρεύονται τακτικούς. Αντί να μαλώνετε για το πώς μοιράστηκαν οι δουλειές του σπιτιού ή για τις κάλτσες που έμειναν στο πάτωμα δώστε τις να τις κάνει κάποιος άλλος. Μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα γλιτώσετε τα έξοδα του διαζυγίου.

woman.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024