Ανακοινώνεται η λίστα με τους φορείς που καταργούνται
Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η λίστα με τους φορείς που καταργούνται, από τους οποίους θα προέλθουν οι πρώτοι 1.800-2.000 υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν.
Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η λίστα με τους φορείς που καταργούνται, από τους οποίους θα προέλθουν οι πρώτοι 1.800-2.000 υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν.
Σε σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διαμορφώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Ιούνιο, καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για τη μείωση δομών -και όχι προσωπικού- κατά 40% έως 50% στα τελευταία πέντε υπουργεία (Παιδείας, Άμυνας, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομίας). Όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Δημόσιο.
Στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις προσωπικού από το Δημόσιο θα περιληφθούν και οι επίορκοι.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).