Πολύνεκρη πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική έξω από τη Μόσχα
Φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική στο Ραμένσκι, έξω από τη Μόσχα, θεωρείται ότι στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα -κυρίως ασθενείς- που δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως την πυρκαγιά. Μόνο τρεις από όσους βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα συνεργεία έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 29 σορούς.
Φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ψυχιατρική κλινική στο Ραμένσκι, έξω από τη Μόσχα, θεωρείται ότι στοίχισε τη ζωή σε 38 άτομα -κυρίως ασθενείς- που δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εγκαίρως την πυρκαγιά.
Μόνο τρεις από όσους βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα συνεργεία έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 29 σορούς.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι 38 οι νεκροί, εκ των οποίων δύο είναι νοσηλευτές» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ολεγκ Σαλαγκάι.
Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, στην κλινική βρίσκονταν 41 άνθρωποι. Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων τρεις μεταξύ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν.
«Η φωτιά ξέσπασε όταν όλοι κοιμούνταν» είπε αστυνομική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass. «Ορισμένοι μόλις ξύπνησαν προσπάθησαν να τρέξουν έξω για να σωθούν αλλά δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις και το κτίριο έχει σχεδόν καεί όλο» εξήγησε.
Φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε από ξύλινο κτίριο στις εγκαταστάσεις της κλινικής και επεκτάθηκε στο κεντρικό κτίριο, χτισμένο από τούβλα αλλά με ξύλινες δοκούς, την ώρα που οι τρόφιμοι κοιμούνταν.
Η πυροσβεστική εξετάζει εάν η πυρκαγιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα και εάν τηρούνταν οι κανονισμοί πυρασφάλειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Νίκησε την Ισπανία η Ελλάδα και περιμένει…
- Τροχαίο στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκοτώθηκε το 3χρονο παιδάκι
- Άδεια η πόλη… : Μία Αθήνα διαφορετική όπου κυκλοφορούν μόνο οι τουρίστες
- Μπλόσομγκεϊμ: «Εξαιρετικός ο Μπαρτζώκας, MVP ο Βεζένκοφ» – Τι είπε για Αταμάν και Final 4
- Τζον Νόλαν: Πέθανε ο ηθοποιός των Batman
- Δένδιας: Στο επιτηρητικό φυλάκιο «126» στον Έβρο ο ΥΠΕΘΑ
- Αποθέωση Γκουαρδιόλα για τον Σερκί: «Από τους πιο ταλαντούχους που έχω δει»
- Πειραιάς: Ανήλικοι πέταξαν κροτίδα μέσα σε λεωφορείο – Μία σύλληψη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)





















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442