Την έντονη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απουσία από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, των προτάσεών του για την ανεργία, με τις οποίες, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα και όχι για απόρριψη των προτάσεων και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να έχει συνταχθεί έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχθηκε την κυβερνητική εξήγηση και κατέθεσε αργά το απόγευμα τις προτάσεις του, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Σχετικά, εξάλλου, με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι από τα τρία σκέλη της πρότασης τα δύο δεν απαιτούν έκθεση, αφού πρόκειται για κοινωφελή εργασία και μεταφορά πόρων από τα κοινοτικά ταμεία.

Αν θα χρειαζόταν έκθεση αυτή θα αφορούσε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς να περιμένει να καταθέσει τις προτάσεις του, ως τροπολογία επίσης, ο κ. Στουρνάρας το Σάββατο ή την Κυριακή, πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει «παρελκυστική τακτική», σε ένα θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών και κάνουν λόγο «για μικροκομματικά παιχνίδια από την πλευρά της κυβέρνησης», η οποία, όπως λέγεται στην Ιπποκράτους, «φέρει βαρέως το γεγονός ότι είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας και μάλιστα επεξεργάστηκε και νομικά το θέμα, καταθέτοντας την τροπολογία».

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κίνηση αποτελεί συνέχεια αναλόγων ενεργειών στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η μη αποδοχή από τον κ. Μουσουρούλη συμφωνημένης τροπολογίας στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου για τη ναυτιλία, το θέμα της απομάκρυνσης του κ. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ κλπ.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες και ειδικά για το θέμα της ανεργίας και της τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα, θα επιμείνει μέχρι τέλους, χωρίς να θέλουν να αναφερθούν στο τι πρόκειται να πράξει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών, δεν την κάνει αποδεκτή, ή με το πρόσχημα της έκθεσης του ΓΛΚ, αναβάλει το θέμα για αργότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας