Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός νομοσχεδίου οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, αντιδρά η Ιπποκράτους

Εκτός νομοσχεδίου οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, αντιδρά η Ιπποκράτους

Την έντονη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απουσία από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, των προτάσεών του για την ανεργία, με τις οποίες, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς. Η κυβέρνηση τονίζει ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα και όχι για απόρριψη των προτάσεων. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τελικά τις προτάσεις ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Την έντονη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απουσία από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, των προτάσεών του για την ανεργία, με τις οποίες, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα και όχι για απόρριψη των προτάσεων και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να έχει συνταχθεί έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχθηκε την κυβερνητική εξήγηση και κατέθεσε αργά το απόγευμα τις προτάσεις του, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Σχετικά, εξάλλου, με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι από τα τρία σκέλη της πρότασης τα δύο δεν απαιτούν έκθεση, αφού πρόκειται για κοινωφελή εργασία και μεταφορά πόρων από τα κοινοτικά ταμεία.

Αν θα χρειαζόταν έκθεση αυτή θα αφορούσε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς να περιμένει να καταθέσει τις προτάσεις του, ως τροπολογία επίσης, ο κ. Στουρνάρας το Σάββατο ή την Κυριακή, πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει «παρελκυστική τακτική», σε ένα θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών και κάνουν λόγο «για μικροκομματικά παιχνίδια από την πλευρά της κυβέρνησης», η οποία, όπως λέγεται στην Ιπποκράτους, «φέρει βαρέως το γεγονός ότι είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας και μάλιστα επεξεργάστηκε και νομικά το θέμα, καταθέτοντας την τροπολογία».

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κίνηση αποτελεί συνέχεια αναλόγων ενεργειών στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η μη αποδοχή από τον κ. Μουσουρούλη συμφωνημένης τροπολογίας στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου για τη ναυτιλία, το θέμα της απομάκρυνσης του κ. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ κλπ.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες και ειδικά για το θέμα της ανεργίας και της τροπολογίας που κατέθεσε σήμερα, θα επιμείνει μέχρι τέλους, χωρίς να θέλουν να αναφερθούν στο τι πρόκειται να πράξει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών, δεν την κάνει αποδεκτή, ή με το πρόσχημα της έκθεσης του ΓΛΚ, αναβάλει το θέμα για αργότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024