
Δημοκρατική εκτροπή οι διαδικασίες-εξπρές για το πολυνομοσχέδιο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Για υποβάθμιση του κοινοβουλίου και δημοκρατική εκτροπή κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαδικασίες-εξπρές, με τις οποίες συζητείται και ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο. Ακόμη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει κρυφή ατζέντα, την οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα, και προειδοποιεί για εφαρμογή νέων μέτρων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Λαιμητόμο χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο το ΚΚΕ.
Για υποβάθμιση του κοινοβουλίου και δημοκρατική εκτροπή κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαδικασίες-εξπρές, με τις οποίες συζητείται και ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο. Ακόμη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει κρυφή ατζέντα, την οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα, και προειδοποιεί για εφαρμογή νέων μέτρων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Πίσω από τις κακόγουστες σκηνοθετημένες φιέστες του πρωθυπουργού και των εταίρων του και τα «λόγια του αέρα» περί δήθεν ανάπτυξης, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής αύξησης της ανεργίας και των λουκέτων που θα επιτείνονται από τους νέους φόρους, τα χαράτσια και τις απολύσεις που αποτυπώνονται στο πολυνομοσχέδιο και συνεχίζουν τη σκληρή και καταστροφική μνημονιακή πολιτική.
» Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εν μια νυκτί και σε ένα άρθρο, με αντισυνταγματικές διατάξεις και διαδικασίες εξπρές, είναι άλλο ένα δείγμα υποβάθμισης του κοινοβουλίου και δημοκρατικής εκτροπής, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής βλάπτει σοβαρά και τη δημοκρατία.
» Οι απόπειρες να περάσουν αυτή τη στιγμή νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει «κρυφή ατζέντα» την οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με εκ νέου καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.
» Υπάρχει άλλος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση που περνάει μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και που θα συνοδεύεται με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, βιώσιμης ανάπτυξης και αναδιανομής του πλούτου».
ΑΝΕΛ: Μνημόνιο 4 το πολυνομοσχέδιο
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Νότης Μαριάς δήλωσε σχετικά: «Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αφού επί μέρες παρίσταναν ότι μπορούσαν δήθεν να αναστήσουν την ελληνική οικονομία, τελικά ετοιμάζονται ‘μετά βαΐων και κλάδων’ να ψηφίσουν το μνημόνιο 4 που ενταφιάζει την ανάπτυξη, επιβάλει νέα χαράτσια, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και καταστρέφει μαζικά τους ελεύθερους επαγγελματίες».
ΚΚΕ: «Πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος»
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει: «Το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και αποκαλύπτει τους στόχους της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ- πλουτοκρατίας, καθώς μονιμοποιεί το χαράτσι στα ακίνητα, εξοντώνει τα λαϊκά νοικοκυριά με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και με προσαυξήσεις στις ληξιπρόθεσμες ‘οφειλές’ και σπρώχνει στην απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους, με μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο» επισημαίνει το ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να βάλουν τέρμα σ’ αυτήν τη σφαγή (που γίνεται) για να κερδίζει η πλουτοκρατία και να συντηρείτα το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442