Υπό διερεύνηση το ενδεχόμενο μετάδοσης του H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο
Περισσότερα στοιχεία χρειάζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκειμένου να καθορίσει εάν το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνων, H7N9, στην Κίνα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
«Τα στοιχεία μέχρι τώρα δεν επαρκούν για να συμπεράνουμε αν υπάρχει μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο», εξηγεί ο Κέιζι Φουκούντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής αρμόδιος για την Ασφάλεια της Υγείας.
Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 100 κρούσματα κυρίως στις ανατολικές περιοχές κοντά στη Σαγκάη.
Ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων στην ανατολική Κίνα τις τελευταίες ημέρες «δείχνει πως η απόφαση να κλείσουν οι αγορές πουλερικών είχε αποτέλεσμα», επισήμανε από την πλευρά της η Ανν Κέλσο, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου του ΠΟΥ για την γρίπη των πτηνών στην Αυστραλία.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως ένας παράγοντας που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι το γεγονός ότι ο ιός φαίνεται να μην προκαλεί ορατά συμπτώματα της νόσου στα πουλερικά και αυτό καθιστά δυσκολότερη την διάγνωση και τον έλεγχο.
Ο κ.Φουκούντα είπε ακόμα πως είναι πιθανόν περισσότεροι άνθρωποι να είναι φορείς του ιού χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης λέγοντας πως «οι υγειονομικές αρχές ήταν καλά προετοιμασμένες».
Ο ΠΟΥ συνέστησε στις αρχές της Κίνας να υποβάλλουν σε λεπτομερέστερες ιατρικές εξετάσεις τα κρούσματα μολύνσεων, να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο συναγερμού, να ελέγχουν τα πουλερικά σε όλη την χώρα και να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στα αρμόδια υπουργεία.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442