Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγγνώμη από το Reddit για το «κυνήγι μαγισσών» των δραστών στη Βοστώνη

Συγγνώμη από το Reddit για το «κυνήγι μαγισσών» των δραστών στη Βοστώνη

Σε δημόσια συγγνώμη για την κάλυψη των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστώνη και την προσπάθεια των αναγνωστών του να βρουν τους δράστες προχώρησε η ιστοσελίδα Reddit. Η ιστοσελίδα παραδέχεται πώς, ό,τι άρχισε με καλές προθέσεις, «κατέληξε να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για αθώα πρόσωπα».

Σε δημόσια συγγνώμη για την κάλυψη των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστώνη και την προσπάθεια των αναγνωστών του να βρουν τους δράστες προχώρησε η ιστοσελίδα Reddit.

Λίγο μετά τις επιθέσεις, σε ένα θυγατρικό φόρουμ, το «Βρείτε τους βομβιστές της Βοστώνης», οι χρήστες του Reddit είχαν επιδοθεί σε μεγάλη προσπάθεια για να εντοπίσουν άτομα που ίσως σχετίζονταν με το τυφλό χτύπημα. (Έκτοτε το φόρουμ έχει κλειδωθεί).

Μέσα από φωτογραφίες και άλλο υλικό, κατέληξαν σε δύο άτομα, τον 17χρονο Σαλάχ Μπαρούν και 22χρονο Σουνίλ Τριπάθι, τα οποία αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα άσχετα με την υπόθεση.

Τώρα, το Reddit παραδέχεται ότι βοήθησε στο να διεξαχθεί ένα «online κυνήγι μαγισσών και επισημαίνει ότι «πρέπει να δούμε τι συνέβη» ώστε στο μέλλον «να μην γίνουμε εμπόδιο [στο να επιλυθούν] καταστάσεις κρίσης».

Η ιστοσελίδα παραδέχεται πώς, ό,τι άρχισε με καλές προθέσεις, «κατέληξε να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για αθώα πρόσωπα», ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Τριπάθι, που στην πραγματικότητα είναι αγνοούμενος εδώ και κάποιες εβδομάδες.

Η περασμένη εβδομάδα «έδειξε τη καλύτερη και τη χειρότερη πλευρά της δυναμικής του Reddit», παραδέχεται εν τέλει η ιστοσελίδα, εκφράζοντας την ευχή ότι θα είναι στο μέλλον περισσότερο ευαίσθητη στη διαχείριση της δύναμής της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024