
Διαβούλευση κυβερνητικών εταίρων για το πολυνομοσχέδιο
Όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή η κυβέρνηση θα συζητηθούν εκ νέου μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων σήμερα, Τρίτη. Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον Φ.Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και τον Δ.Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ).
Όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή η κυβέρνηση θα συζητηθούν εκ νέου μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων σήμερα, Τρίτη.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον Φ.Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και τον Δ.Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ).
Η σύσκεψη αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς το ΠΑΣΟΚ ζήτησε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το πολυνομοσχέδιο, κάτι που το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε.
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι στο πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να ενταχθούν και οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας -το πιθανότερο την Πέμπτη- ώστε να ψηφιστεί ώς την Κυριακή, δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή για τις εορτές του Πάσχα και πριν από το Eurogroup του Μαΐου.
Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου αφορούν:
- Το θέμα του Δημοσίου, δηλαδή τις αποχωρήσεις, αλλά και τον κανόνα 1:1 σε ό,τι αφορά στις απολύσεις.
- Τη συνέχιση και το 2013 της είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και της μείωσης του χαρατσιού κατά 15%.
- Την υιοθέτηση νέου φόρου ακινήτων από το 2014.
- Τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις.
- Τις ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια.
- Θέματα επέκτασης της απελευθέρωσης επαγγελμάτων, όπου περιλαμβάνεται και το ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές.
- Τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
- Τη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
- Τρεις αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου για θεάσεις UFO στην Ελλάδα – Τι εκτιμά ειδικός
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 11 – 15 Μαΐου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442