Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρη διερεύνηση της αιματηρής επίθεσης στη Μανωλάδα ζητεί η Κομισιόν

Πλήρη διερεύνηση της αιματηρής επίθεσης στη Μανωλάδα ζητεί η Κομισιόν

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα ζητεί από τις ελληνικές αρχές η αρμόδια επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και θέματα Δικαιοσύνης στην ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ. Η ευρωπαία επίτροπος σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε: «Σοκαριστικά νέα για τον πυροβολισμό μεταναστών στην Ελλάδα. Περιμένω πλήρη διερεύνηση από τις ελληνικές αρχές».

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα ζητεί από τις ελληνικές αρχές η αρμόδια επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και θέματα Δικαιοσύνης στην ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Η ευρωπαία επίτροπος σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε: «Σοκαριστικά νέα για τον πυροβολισμό μεταναστών στην Ελλάδα. Περιμένω πλήρη διερεύνηση από τις ελληνικές αρχές».

Η Agence Europe σχολιάζει ότι, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, «οι εργάτες που δουλεύουν στην περιοχή, ζουν σε φριχτές και απαράδεκτες συνθήκες ενώ συχνά εκτυλίσσονται περιστατικά βίας εναντίον τους. Παρότι κανείς δεν σκοτώθηκε στο περιστατικό, αρκετοί εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να λάβει άμεσα και υποδειγματικά μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων απάνθρωπων επιθέσεων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά ότι πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στην Ελλάδα, η οικονομική εκμετάλλευση εκατοντάδων ή χιλιάδων μεταναστών εργατών υπό απαράδεκτες συνθήκες».

Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι οι ξενοφοβικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα, όπως ανέφερε σε έκθεσή του την περασμένη εβδομάδα ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Επίτροπος, λέει το δημοσίευμα, άσκησε κριτική για την ατμόσφαιρα μίσους που έχει καλλιεργηθεί από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και έκανε έκκληση στις ελληνικές αρχές να δράσουν εναντίον του φαινομένου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024