Το 80% της ΑΕΓΕΚ αποκτά η Ελλάκτωρ
Η διοίκηση της Ελλάκτωρ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπεγράφη, στις 19 Απριλίου, μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και της Alpha Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς, Μνημόνιο Συναντίληψης για την απόκτηση του 80% της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική.
Η διοίκηση της Ελλάκτωρ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπεγράφη, στις 19 Απριλίου, μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και της Alpha Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς, Μνημόνιο Συναντίληψης για την απόκτηση του 80% της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική.
Ειδικότερα, το μνημόνιο περιλαμβάνει κατά συνοπτικό τρόπο τα εξής:
(α) την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές,
(β) την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΑΕ, και
(γ) την ανάληψη από την ΑΚΤΩΡ της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ για τα υπό εκτέλεση έργα της, με σκοπό την εύρυθμη, έγκαιρη και απρόσκοπτη αποπεράτωσή τους.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μέχρι τις 31 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό
- Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
- Γουίμπλεντον: Η Έαλα έβγαλε νοκ-άουτ την πρωταθλήτρια Σβίατεκ (2-0, vids)
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Εκκενώνεται προληπτικά το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων»
- Βενεζουέλα – σεισμοί: Τουλάχιστον 2.954 οι νεκροί
- Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Ο γάμος, η μητρότητα, ο μισογυνισμός και όσα είπε για τη Μήδεια – «Θύμα και θύτης»
