Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τις φωτογραφίες των δύο υπόπτων για τη Βοστώνη δημοσιοποίησε το FBI

Τις φωτογραφίες των δύο υπόπτων για τη Βοστώνη δημοσιοποίησε το FBI

Βίντεο και φωτογραφίες των δύο υπόπτων στις οποίες «συγκλίνει» το υλικό από την επίθεση στη Βοστώνη έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών για την αναγνώρισή τους. Πρόκειται για δύο άνδρες που φορούν καπέλα του μπέιζμπολ, με τον δεύτερο να εμφανίζεται να αφήνει έναν σάκο στο σημείο της δεύτερης έκρηξης.

Βίντεο και φωτογραφίες των δύο υπόπτων στις οποίες «συγκλίνει» το υλικό από την επίθεση στη Βοστώνη έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών για την αναγνώρισή τους.

Πρόκειται για δύο άνδρες που φορούν καπέλα του μπέιζμπολ, ο ένας μαύρο και ο δεύτερος άσπρο, με τον δεύτερο να αφήνει, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τον σάκο που είχε στην πλάτη του στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Οι δύο φαίνεται να σχετίζονται, ανέφερε το FBI, σημειώνοντας πως δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν συνεργάτες.

Όπως τόνισε κατά την ενημέρωση Τύπου του FBI ο Ρίτσαρντ Ντελορίρ, οι φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα «θα πρέπει να είναι οι μοναδικές που το κοινό θα αξιοποιήσει για να μας βοηθήσει». Αργότερα, έδωσε περισσότερες φωτογραφίες, μετά την επεξεργασία για να βελτιωθεί η ευκρίνεια.

Άλλες φωτογραφίες, είπε, δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες για την αναγνώριση των υπόπτων. Λίγο νωρίτερα, η εφημερίδα New York Post είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με δύο άνδρες που αναφέρονταν ως ύποπτοι, σε άλλο στιγμιότυπο (ο ένας εκ των οποίων επίσης φορούσε άσπρο καπέλο).Στις φωτογραφίες που έδωσε το FBI, ο ύποπτος «νούμερο ένα», όπως τον αποκαλεί η υπηρεσία, φορά ένα μαύρο καπέλο μπέιζμπολ, ένα μαύρο τζάκετ και μία λευκή μπλούζα και έχει στην πλάτη του έναν σάκο. Ο δεύτερος, ο ύποπτος «νούμερο δύο», φορά άσπρο καπέλο του μπέιζμπολ και έχει επίσης στην πλάτη του έναν σάκο.

Ο δεύτερος ύποπτος εμφανίζεται να αφήνει τον σάκο του σε εστιατόριο μπροστά από το σημείο της δεύτερης έκρηξης. Το FBI επέμεινε ιδιαίτερα στο να επικοινωνήσουν με τις αρχές όσοι βρίσκονταν στο εστιατόριο και στο κοντινό σημείο ακριβώς για αυτό τον λόγο.

«Κάποιος γνωρίζει αυτούς τους δύο υπόπτους ως φίλους, γείτονες, συναδέλφους, ή γνωρίζει τους συγγενείς τους. Αν και είναι δύσκολο, βασιζόμαστε σε αυτούς που έχουν πληροφορίες να βγουν μπροστά» είπε ο ΝτεΛορίρ.

Όπως ανέφερε το FBI οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ, «η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας». Τόνισε μάλιστα πως το κοινό δεν θα πρέπει να προσπαθήσει να τους πλησιάσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024