Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Π.Μουσάραφ

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Π.Μουσάραφ

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ και τον οδήγησε ενώπιον του δικαστηρίου. Την Πέμπτη δικαστήριο ζήτησε τη σύλληψη του Π.Μουσάραφ, επειδή το 2007 είχε επιχειρήσει να επιβάλει κατ' οίκον περιορισμό σε δικαστές.

Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ και τον οδήγησε ενώπιον του δικαστηρίου.

Την Πέμπτη δικαστήριο ζήτησε τη σύλληψη του Π.Μουσάραφ, επειδή το 2007 είχε επιχειρήσει να επιβάλει κατ’ οίκον περιορισμό σε δικαστές.

Μετά τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Π.Μουσάραφ επέστρεψε σπίτι του.

Ο Καμάρ Αφζάλ, δικηγόρος του Μουσάραφ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο.

Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει την αστυνομία να θέσει τον Μουσάραφ σε κατ΄οίκον περιορισμό και όχι να τον προφυλακίσει. Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Π.Μουσάραφ επέστρεψε στο σπίτι του, είπε ο δικηγόρος του.

Ένας άλλος δικηγόρος του Μουσάραφ, ο Αχμάντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε στο Reuters ότι η νομική του ομάδα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το ένταλμα σύλληψης αργότερα εντός της ημέρας.

Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν τον Μουσάραφ συνοδευόμενο από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

Ο Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού ο οποίος κυβέρνησε το Πακιστάν από το 1999 ως το 2008, επέστρεψε στη χώρα τον περασμένο μήνα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας, ελπίζοντας να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα.

Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τις Αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024