Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας στα ξένα ΜΜΕ

Οι ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας στα ξένα ΜΜΕ

Το ενδιαφέρον αρκετών ξένων ΜΜΕ έχει προσελκύσει η είδηση για τους τρεις επιστάτες στη Μανωλάδα που πυροβόλησαν πλήθος μεταναστών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, με αρκετές αναφορές σε προηγούμενα περιστατικά στην περιοχή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στην έκκληση για μποϊκοτάζ. Τα ξένα ΜΜΕ στέκονται επίσης ιδιαίτερα στις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης στην Ηλεία.

Το ενδιαφέρον αρκετών ξένων ΜΜΕ έχει προσελκύσει η είδηση για τους τρεις επιστάτες στη Μανωλάδα που πυροβόλησαν πλήθος μεταναστών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, με αρκετές αναφορές σε προηγούμενα περιστατικά στην περιοχή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στην έκκληση για μποϊκοτάζ.

Τα ξένα ΜΜΕ στέκονται επίσης ιδιαίτερα στις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης στην Ηλεία.

Οι New York Times αναφέρονται στο περιστατικό λέγοντας πως οι εργάτες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους πυροβολήθηκαν από τους επιστάτες. Οι μετανάστες που εργάζονται στα χωράφια, γράφει η εφημερίδα, ζουν συχνά σε βρώμικα, ετοιμόρροπα παραπήγματα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται βίαιο επεισόδιο σε βάρος μεταναστών στη Μανωλάδα» γράφουν οι NYT, περιγράφοντας το περιστατικό με το σύρσιμο ενός Αιγύπτιου με αυτοκίνητο. Στο τέλος, η εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχει έκκληση για μποϊκοτάζ στις φράουλες από την περιοχή.

Ανάλογη είναι και η αναφορά του Spiegel, το οποίο γράφει πως «οι μετανάστες ζήτησαν τους μισθούς τους και τους πυροβόλησαν».

Στην περιοχή, γράφει το γερμανικό περιοδικό, «εργάζονται εκατοντάδες μετανάστες για μισθούς πείνας, μένοντας σε παραπήγματα ή πλαστικές σκηνές με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 40 βαθμούς».

Το περιοδικό καταλήγει υπενθυμίζοντας πως δεκάδες χιλιάδες μεταναστών καταλήγουν στην Ελλάδα θέλοντας να φύγουν στην Ευρώπη, αλλά ζουν στο δρόμο ή σε παραπήγματα και είναι εκτεθειμένοι σε επιθέσεις ρατσιστικών ομάδων.

«Επίθεση της μαφίας της φράουλας» γράφει από την πλευρά της η γερμανική TAZ. Η εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα και τις αναφορές του δημάρχου της περιοχής στο ραδιόφωνο BHMAFM, λέγοντας πως τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ήταν ουσιαστικά στη γραμμή πως «δεν είμαστε εμείς ρατσιστές, αλλά αυτοί από το δίπλα χωριό».

Το μποϊκοτάζ διαλέγει η Welt για τον τίτλο στο κείμενό της για τη Μανωλάδα. Από την υπόθεση, γράφει, «γίνεται ξεκάθαρο πως υπάρχει ολόκληρο σύστημα για να δουλεύουν οι μετανάστες χωρίς να πληρώνονται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024