«Ιδιαίτερα αισιόδοξος» ο υφυπουργός ΠΕΚΑ μετά την συνάντηση για τον TΑP
Στη καθιέρωση συμβουλίου υπουργών των τριών χωρών (Ελλάδα-Ιταλία-Αλβανία) για την υποστήριξη και προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, κατέληξε η συνάντηση στη Ρώμη του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου, με την Ιταλίδα υφυπουργό Εξωτερικών Μάρτα Ντασσού και τους Αλβανούς υφυπουργούς Εξωτερικών Έντι Χάρξι και Εμπορίου, Έννο Μπόζντο.
Η προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αέριου Trans Adriatic Pipeline (ΤΑP) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή στη Ρώμη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Μάκης Παπαγεωργίου, με την Ιταλίδα υφυπουργό Εξωτερικών Μάρτα Ντασσού και τους Αλβανούς υφυπουργούς Εξωτερικών Έντι Χάρξι και Εμπορίου, Έννο Μπόζντο.
Σε δήλωσή του, στο τέλος της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξος» και τόνισε:
«Και οι τρεις χώρες, θελήσαμε να δώσουμε, σήμερα στη Ρώμη, ένα στρατηγικό, πλέον, τόνο, στη συνεργασία στην υποστήριξη του TAP. Πρόκειται για ένα σχέδιο πάρα πολύ σημαντικό, και για τις τρεις χώρες μας. Για τον λόγο αυτό, καθιερώσαμε ένα συμβούλιο υπουργών των χωρών μας, που θα συναντιέται σε τακτά διαστήματα, για την υποστήριξη και την προώθηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ».
Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι «η υποστήριξη αυτή θα δοθεί προς όλες τις κατευθύνσεις: τόσο προς το κονσόρτσιουμ στο Ατζερμπαϊτζάν όσο και στις Βρυξέλλες».
«Αυτό το πρότζεκτ είναι ξεκάθαρο ότι είναι εκείνο που υλοποιεί, πραγματικά, το «Νότιο Διάδρομο» που έχει σχεδιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύων και προμήθειες φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη» υπογράμμισε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για ένα στρατηγικό πρότζεκτ για τη χώρα μας» και, κατά συνέπεια, «πρέπει να γίνει μια συνολική προσπάθεια, για να κερδηθεί αυτή η μάχη».
Ο κ. Παπαγεωργίου συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και για την αναπτυξιακή συνεργασία, Παναγιώτη Μίχαλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έλλη Λαμπέτη: Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
- Ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση με την AI εικόνα του ως «Χριστού»
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τέχνη να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις
- Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν περιπτερά στο πόδι
- Πάνω από 18.000 αλκοτέστ στις γιορτές του Πάσχα – Μόλις 100 οι παραβάτες
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442