Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 22% υποχωρεί το SPD, είκοσι μονάδες προηγείται το CDU της Μέρκελ

Στο 22% υποχωρεί το SPD, είκοσι μονάδες προηγείται το CDU της Μέρκελ

Σταθερό και αρκετά μεγάλο προβάδισμα διατηρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Αποσπώντας μόλις το 22%, το SPD βυθίζεται σε χαμηλό δύο ετών, ακόμα χαμηλότερα και από την ήδη κακή επίδοση των εκλογών του 2009.

Σταθερό και αρκετά μεγάλο προβάδισμα διατηρούν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Το CDU συγκεντρώνει το 42% έναντι 22% για το SPD στην δημοσκόπηση που του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. Είναι το χαμηλό δύο ετών για το SPD· στις εκλογές του 2009 είχε 23%, που ήδη ήταν η χειρότερη επίδοση της ιστορίας του.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου στην Βουλή με 5%, ενώ οι Πράσινοι βρίσκονται στο 15% και η Αριστερά 8%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από την επίσημη ίδρυση του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) το οποίο στην πρώτη δημοσκόπηση που το συμπεριέλαβε έφτασε το 3%.

Το AfD που δηλώνει ότι η Γερμανία πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ ευελπιστεί στο να προσελκύσει ψήφους από όσους είναι δυσαρεστημένοι με τα πακέτα βοήθειας προς τον ευρωπαϊκό νότο.

Σε άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Focus, το 36% των Γερμανών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το AfD είχαν στις τελευταίες εκλογές ψηφίσει το FDP, ενώ το 24% είχαν επιλέξει το 2009 είτε το CDU είτε τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και το 17% προέρχεται από πολίτες οι οποίοι δεν ψήφισαν.

Μόνο το 5% των πιθανών ψηφοφόρων του AfD προέρχεται από την δεξαμενή των ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών.

Πάντως να σημειωθεί ότι το AfD δεν έχει συγκεντρώσει ακόμη τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών για να πάρει μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου (χρειάζεται 2.000 για κάθε ένα από τα 16 κρατίδια).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024