Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παράπονα για Μάνταλο, «ένταση» με Δώνη, ελπίδα για Τρίπολη

Παράπονα για Μάνταλο, «ένταση» με Δώνη, ελπίδα για Τρίπολη

Με την απόφαση του Σταύρου Μάνταλου να μετρήσει το γκολ του Αστέρα, αφού πρώτα είχε... σταματήσει τη φάση ο βοηθός του, τα «είχε» ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης, ο οποίος με το τέλος του αγώνα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον «άρχοντα» του αγώνα. Περίπου 30 οπαδοί του επιτέθηκαν φραστικά στο πάρκινγκ της Τούμπας κατά την αποχώρησή του! Τσιώλης: «Το σκορ μας κάνει να ονειρευόμαστε». Στα αποδυτήρια ο Σαββίδης. Παράπονα από Σίλντενφελντ και Ιτάνζ για το...  σφύριγμα οφσάιντ που τελικά ήταν γκολ.

Με την απόφαση του Σταύρου Μάνταλου να μετρήσει το γκολ του Αστέρα, αφού πρώτα είχε… σταματήσει τη φάση ο βοηθός του, τα «είχε» ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης, ο οποίος με το τέλος του αγώνα διαμαρτυρήθηκε έντονα στον «άρχοντα» του αγώνα. Πάντως, ο Έλληνας προπονητής, δέχτηκε φραστική επίθεση από περίπου 30 οπαδούς του ΠΑΟΚ στο πάρκινγκ της Τούμπας για το θέμα του… Πάμπλο Γκαρσία. Κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο και συγκεκριμένα στον δρόμο προς το πάρκινγκ αποδοκιμάστηκε από περίπου τριάντα οπαδούς. Ο Δώνης ήταν μαζί με τον γιο του και απέφυγε να μπει σε διαδικασία… συζήτησης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγα λεπτά, χωρίς να υπάρξει κάτι παραπάνω.

Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πώς ο Μάνταλος άλλαξε την απόφασή του, τη στιγμή που σφυρίζοντας για οφσάιντ, όλοι στην ομάδα του «Δικεφάλου» σταμάτησαν και έτσι ο Ναβάρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή της συνάντησης, λέγοντάς του πως από την στιγμή που έδωσε οφσάιντ και σταμάτησαν οι παίκτες του, δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ.

Για το αν το δεύτερο γκολ κάνει τον ΠΑΟΚ φαβορί: «Όταν βρίσκεσαι στον ημιτελικό είναι σημαντικό να κερδίζεις. Έτσι όπως πήγε το ματς μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα που μας κάνει να μπορούμε να σκεφτούμε αλλιώς το παιχνίδι. Γιατί με το 1-1 θα σκεφτόμασταν αλλιώς».
Για το γκολ της Τρίπολης και τον εκνευρισμό που ακολούθησε: «Μέχρι να δεχθούμε το γκολ λειτουργήσαμε καλά, είχαμε καλή κυκλοφορία, ήμασταν απειλητικοί και μέχρι εκείνο το σημείο δεν απειληθήκαμε. Μετά το γκολ δώσαμε αρκετά πράγματα στο ανοιχτό γήπεδο, ο Αστέρας είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι και έφτιαξε ευκαιρίες. Πάντως μόνο με πίστη γυρνούν τα παιχνίδια. Απ’ ότι με έχουν ενημερώσει δεν υπάρχει οφσάιντ, απ’ ότι είδα πάντως εγώ την στιγμή που ο Ναβάρο εκτελεί ο βοηθός έχει σηκώσει την σημαία με αποτέλεσμα ο τερματοφυλακάς μας να μην έχει την αντίδραση που πρέπει».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν διαμαρτυρήθηκαν αμέσως μετά την κατακύρωση του γκολ του Αστέρα: «Δεν μπορούμε να μείνουμε μεμονωμένα σε μία φάση. Όσον αφορά την αντίδραση είναι φυσιολογική γιατί έχουμε δεχθεί αρκετές κάρτες έως εκείνο το σημείο. Από τη στιγμή που βλέπουμε τον βοηθό να δίνει οφσάιντ δεν είναι θέμα δικό μας αν διαμαρτύρονται οι αντίπαλοι. Μετά τη φάση του γκολ εμείς είχαμε νευρικότητα και δώσαμε πράγματα στον αντίπαλο που δεν είχαμε δώσει μέχρι εκείνη την στιγμή. Εγώ θεωρώ ότι αγχωθήκαμε υπήρχε νευρικότητα επειδή θέλαμε το γκολ με οποιονδήποτε τρόπο».
Σε ερώτηση αν θα ήταν ευχαριστημένος με διαιτησία όπως την σημερινή σαν φιλοξενούμενος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απάντησε: «Φυσικά».

Τσιώλης: «Το σκορ μας κάνει να ονειρευόμαστε»

Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης, στάθηκε στην ατυχία που είχε ο Αστέρας στην Τούμπα, αλλά πρόσθεσε ότι το 2-1 δίνει τη δυνατότητα στους Αρκάδες να ονειρεύονται την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

«Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν το αβαντάζ. Σταθήκαμε καλά και μετά το γκολ νομίζω πως το ματς έγειρε προς τα εμάς. Δεν πετύχαμε το γκολ μετά το 1-1. Το πλεονέκτημα το έχει ο ΠΑΟΚ και θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Έχει το δικαίωμα όμως ο Αστέρας στο όνειρο και στο ότι μπορεί να είναι στον τελικό. Η μπάλα χτύπησε καθαρά σε παίκτη του ΠΑΟΚ στο γκολ μας. Μπορούσε να δοθεί οφσάιντ, αλλά το δίκαιο ήταν να μετρήσει σαν γκολ».

Για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο Αστέρας: «Η αλήθεια είναι πως πιάνοντας την μπάλα ο Μπαντής, έπεσε ο Σανκαρέ πάνω του. Αλλά έτσι είναι… έχει ο Σαλπιγγίδης τον τρόπο να μας στεναχωρεί».

Για το θέμα του αντιντόπινγκ κοντρόλ, σχολίασε: «Είμαστε η μοναδική ομάδα που είχαμε τελευταία δύο αντιντόπινγκ κοντρόλ για την διαφάνεια».

Στα αποδυτήρια ο Σαββίδης

Δίπλα στους παίκτες βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος με το τέλος του αγώνα κατέβηκε μαζί με τους Βρύζα και Τσιστσιακόφ στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο ομογενής επιχειρηματίας μίλησε στους παίκτες της ομάδας και τους επισήμανε για ακόμα μία φορά πως το Κύπελλο είναι βασικός στόχος, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια για τη νίκη, ζητώντας την πρόκριση στον τελικό της Αθήνας.

Σίλντενφελντ: «Πρώτη φορά τέτοιο πράγμα»

Παράπονα για τη φάση του γκολ του Αστέρα Τρίπολης εξέφρασε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Κροάτης αμυντικός ανέφερε πως ο διαιτητής Μάνταλος είχε σφυρίξει και ξαφνικά έδειξε… σέντρα.

«Για πρώτη φορά το είδα αυτό το πράγμα στην καριέρα μου. Ο διαιτητής σφυρίζει. Όλοι μας σταματάμε γιατί ακούσαμε το σφύριγμα και στη συνέχεια δείχνει σέντρα. Είναι απίστευτο. Έπρεπε να έρθω στην Ελλάδα για να ζήσω κάτι τέτοιο από έναν διαιτητή», δήλωσε ο Σίλντενφελντ και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό που πάμε νικητές στον δεύτερο ημιτελικό. Είναι δύσκολη η ρεβάνς. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Δεν αξίζαμε να χάσουμε με βάσει την απόδοσή μας. Το γκολ του Σαλπιγγίδη μας επιτρέπει να πάμε με καλή ψυχολογία στον ημιτελικό της Τρίπολης».

Ιτάνζ: «Δεν το έχω ξαναδεί»

Και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Σαρλ Ιτάνζ στάθηκε στην φάση του γκολ του Αστέρα, τονίζοντας πως το πρώτο σφύριγμα του Μάνταλου τους μπέρδεψε και έτσι σταμάτησαν την φάση. Ο έμπειρος πορτιέρο μιλώντας μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού επισήμανε: «Μας μπέρδεψε η απόφαση του διαιτητή. Αρχικά έδειξε οφσάιντ, σταματήσαμε, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα και ο διαιτητής στη συνέχεια άλλαξε απόφαση. Δεν λέω αν ήταν σωστή ή όχι η υπόδειξη, αλλά δεν το έχω ξαναδεί στην καριέρα μου να αλλάζει έτσι απόφαση ο διαιτητής».

Για την υπόθεση πρόκρισης: «Το 2-1 μας δίνει προβάδισμα πρόκρισης και πιστεύω ότι θα βρεθούμε στον τελικό».

Αλβάρες: «Θέλαμε κάτι καλύτερο»

Ικανοποιημένος από το γκολ, αλλά στεναχωρημένος με το 2-1 εμφανίστηκε ο μέσος του Αστέρα Τρίπολης Λεάντρο Αλβάρες.

Μάλιστα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για πρόκριση της ομάδας του, τονίζοντας τα εξής: «Σίγουρα θέλαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Αστέρας είχε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τα σημαντικά παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Τα γκολ του ΠΑΟΚ προήλθαν από λάθη του Αστέρα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε ακόμη 90 λεπτά και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Δείξαμε πως ο Αστέρας είναι μια δυνατή ομάδα που ήρθε στην Τούμπα να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι της Τρίπολης μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024