Η αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Ράικου, αναλαμβάνει την θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για υποθέσεις διαφθοράς, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Εισαγγελέας υποθέσεων διαφθοράς Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο αντεισαγγελέας Αργύρης Δημόπουλος, ενώ για τη θέση της Eurojust ορίστηκε ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης.

Η αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Ράικου, αναλαμβάνει την θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για υποθέσεις διαφθοράς, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η επιλογή της ήταν αναμενόμενη, αφού το πέρασμά της από την θέση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει κριθεί επιτυχές, ενώ ήταν εκείνη που είχε ιδρύσει και το ειδικό Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας.

Εισαγγελέας υποθέσεων διαφθοράς Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο αντεισαγγελέας Αργύρης Δημόπουλος, ενώ για τη θέση της Eurojust ορίστηκε ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης.

Τους δύο εισαγγελείς, που αναλαμβάνουν να διερευνήσουν όλες τις υποθέσεις διαφθοράς του δημοσίου, θα συνεπικουρούν δύο αντεισαγγελείς Πρωτοδικών με απόφαση των προϊσταμένων τους και τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων διαφθοράς.

Επίσκεψη Σούρλα στον Πρόεδρο

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ.Σούρλας και τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση του εθνικού σχεδίου «Διαφάνεια», για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και για την εκπόνηση εθνικού σχεδίου δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικό καθήκον άμεσης προτεραιότητας και ζήτησε να συστρατευθούν όλοι προς την κατεύθυνση αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr