Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο best-seller το Ford Focus για το 2012

Παγκόσμιο best-seller το Ford Focus για το 2012

Η περσινή χρονιά έφερε στην Ford το Νο1 και το No3 της παγκόσμιας κατάταξης μοντέλων βάσει πωλήσεων με το Focus και το pickup F-Series, ανεξαρτήτως κατηγορίας, αλλά και μια πρωτιά για το Fiesta που κατέλαβε την κορυφή της κατηγορίας του παγκοσμίως.

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως βρέθηκε το Ford Focus για το 2012 σύμφωνα με στοιχεία ταξινομήσεων της εταιρείας Polk, η οποία ειδικεύεται στις αναλύσεις και στη συλλογή στοιχείων από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι πωλήσεις του Focus ανήλθαν σε 1.020.410 μονάδες παγκοσμίως για το 2012 φέρνοντας το μοντέλο της «μπλε οβάλ» φίρμας στην πρώτη θέση ανεξαρτήτως κατηγορίας, χάρη, κυρίως στην υψηλή ζήτηση στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ όπου οι πωλήσεις του εμφάνισαν αύξηση κατά 51% και 40% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ένα στα τέσσερα Focus που πωλήθηκαν παγκοσμίως κυκλοφορεί στην Κίνα.

Παράλληλα με την πρωτιά του Focus, το Fiesta αναδείχθηκε, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ως παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία του με 723.130 ταξινομήσεις το 2012.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά και σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics, το Fiesta κατέγραψε για το 2012 τις υψηλότερες πωλήσεις στη μικρή κατηγορία, με τους Ευρωπαίους καταναλωτές να αγοράζουν κατά μέσο όρο ένα νέο Ford Fiesta κάθε δύο λεπτά.

Με αφορμή τις δύο πρωτιές ο Jim Farley, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Ford σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε: «Τα Focus και Fiesta αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα της παγκόσμιας προϊοντικής στρατηγικής μας, One Ford. Τα παγκόσμια προϊόντα μας έχουν απήχηση στους καταναλωτές – κυρίως στις πιο ανταγωνιστικές και δημοφιλείς κατηγορίες – με ένα μοναδικό συνδυασμό απόδοσης καυσίμου, υψηλής ποιότητας, πλούσιου εξοπλισμού και οδηγικής απόλαυσης. Μέσω της στρατηγικής One Ford, μπορούμε να πετυχαίνουμε οικονομίες κλίμακας και να προσφέρουμε εξαιρετική αξία σε πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, με τις πρωτιές του Focus και του Fiesta στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης για το 2012 βρέθηκε και ένα επαγγελματικό μοντέλο της Ford. O λόγος το F-Series, το πλέον ευπώλητο pickup στις ΗΠΑ επί σειρά 36 ετών, το οποίο με 785.630 πωλήσεις το 2012, κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

auto.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024