Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Με σκληρή και μεσαία γόμα ταξιδεύει η Pirelli, στο GP του Μπαχρέιν

Η γρήγορη πτώση της απόδοσης της μαλακής γόμας, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις ομάδες αλλά και αρνητικά σχόλια. Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες στην πίστα του Μπαχρέιν αποφασίστηκε να μη χρησιμοποιηθούν εκεί ελαστικά μαλακής γόμας.

Η Pirelli, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί η μαλακή γόμα στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τα παράπονα σχετικά με την γρήγορη πτώση της απόδοσης του συγκεκριμένου τύπου ελαστικού.

Στο Grand Prix της Κίνας, κανένας πιλότος δεν κατάφερε να κάνει περισσότερους από επτά γύρους με τη μαλακή γόμα. Έτσι, στον αγώνα του Μπαχρέιν οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τη σκληρή και μεσαία γόμα, όπως έγινε και στο Grand Prix της Μαλαισίας.

«Η πίστα του Μπαχρέιν είναι από τις πιο απαιτητικές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών» ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, προσθέτοντας ότι και σε αυτό τον αγώνα αναμένεται ότι οι ομάδες θα ακολουθήσουν στρατηγική τριών pit stop.

Σημειώνεται ότι στο Grand Prix του Μπαχρέιν το 2012, χρησιμοποιήθηκε η μαλακή και η μεσαία γόμα και εφαρμόστηκε στρατηγική τριών pit stop, ενώ νικητής ήταν ο Sebastian Vettel με Red Bull, τερματίζοντας 3,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Kimi Raikkonen με Lotus.

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024