
Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία την Τετάρτη
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για 24ωρη απεργία και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για εξάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι. Συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για 24ωρη απεργία και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για εξάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.
Οι δύο ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Γιατροί και νοσηλευτές διεκδικούν ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις και ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 17 Απριλίου και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
- Καύσιμα: Πάνω κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης
- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για σκάνδαλο υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Έχουμε γίνει πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
- Τι πρέπει να προσέχετε για να μην χάσετε τον σκύλο σας
- Το λάθος, το «όνειρο», το bad trip: Η ποδηλατάδα του Άλμπερτ Χόφμαν και το πρώτο «ταξίδι» με LSD
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Μυτιλήνη: Νεκρός οδηγός μηχανής, έπειτα από πρόσκρουση σε απορριμματοφόρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442