Την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Νέα σελίδα επιδιώκει να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την αποχώρηση της τρόικας, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ετοιμάζεται να θέσει άμεσα το ζήτημα της αλλαγής προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί το μεσημέρι της Τρίτης κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να μιλήσει για την νέα αρχή που πρέπει να κάνει το κόμμα.
Νέα σελίδα επιδιώκει να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την αποχώρηση της τρόικας, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ετοιμάζεται να θέσει άμεσα το ζήτημα της αλλαγής προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί το μεσημέρι της Τρίτης κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να μιλήσει για την νέα αρχή που πρέπει να κάνει το κόμμα.
Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση ενός νέου άτυπου συντονιστικού οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχουν ο γραμματέας της ΚΟ Ι. Μανιάτης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Μιχ.Χρυσοχοίδης, οι κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Γ. Κουτρουμάνης, που παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο, οι εισηγητές στη Βουλή για τα θέματα της εβδομάδας και η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Το άτυπο αυτό όργανο θα συνεδριάζει στην αρχή κάθε εβδομάδας προκειμένου να συντονίζονται οι δράσεις του κόμματος με την ΚΟ.
Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της με ορίζοντα τετραετίας, γι’ αυτό και επιμένει στον ανασχηματισμό και επιτίθεται με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε εκλογές.
«Αποτελεί πραγματικά ιστορικό θράσος να ζητάει εκλογές στο όνομα ενός δήθεν εναλλακτικού σχεδίου, όταν με αφορμή την κυπριακή εμπειρία και τις ανευθυνότητες που είπε έχει γίνει αντιληπτό ότι αν το δικό μας βίωμα είναι μία φορά αρνητικό, το κυπριακό είναι δέκα φορές αρνητικό. (…) Τώρα αν εσείς καταλάβατε ότι μετά απ’ όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες ανεδείχθη κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, πείτε τό μου κι εμένα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τοποθετηθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρείται ότι νομιμοποιεί τα «φακελάκια» και για θέματα ουσίας, αλλά και για να στείλει ένα έμμεσο μήνυμα στη ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Βενιζέλος επεξεργάζεται, επίσης, τις θέσεις του κόμματος για την Ευρώπη και το ευρώ. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να επισκεφθεί διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ξεκινώντας από το Βερολίνο τον Μάιο και συνεχίζοντας στις χώρες του Νότου προκειμένου να συζητήσει και αν είναι εφικτό να προωθηθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες προς τις ισχυρές βόρειες χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του
- Η Tesla καταργεί δύο μοντέλα αυτοκινήτων για να εστιαστεί στην ΑΙ και τη ρομποτική
- Κόπα Αφρικα: Βαριές καμπάνες σε Σενεγάλη και Μαρόκο
- Την ώρα που μετανάστες στις ΗΠΑ κρύβονται από τους πράκτορες της ICE, η Νίκι Μινάζ επιδεικνύει τη «χρυσή κάρτα» Τραμπ
- Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του
- Νέα δέντρα φυτεύθηκαν στο Πασαλιμάνι από τον Δήμο Πειραιά
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442