Το αίτημά του, για τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή εναλλακτικά για επιστροφή στις κάλπες, επανέλαβε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Μπάρι το κόμμα του, ο «Λαός της Ελευθερίας», οργάνωσε μαζική συγκέντρωση. Ο Καβαλιέρε εξαπέλυσε επίθεση κατά του δικαστικού σώματος, ένα 'αγαπημένο' και διαχρονικό του στόχο και κατηγόρησε την κεντροαριστερά ότι θα ήθελε να μονοπωλήσει όλα τα μεγάλα θεσμικά αξιώματα της Ιταλίας.

Το αίτημά του, για τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή εναλλακτικά για επιστροφή στις κάλπες, επανέλαβε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Μπάρι το κόμμα του, ο «Λαός της Ελευθερίας», οργάνωσε μαζική συγκέντρωση.

«Εμείς αποποιούμαστε την λογική των αντιπάλων μας, δηλαδή την λογική του μίσους και του φθόνου», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους οπαδούς του.

Στην συνέχεια, ο Καβαλιέρε εξαπέλυσε επίθεση κατά του δικαστικού σώματος, ένα αγαπημένο και διαχρονικό του στόχο:

«Πολιτικοποιημένοι δικαστικοί επιτέθηκαν με παράλογο τρόπο, ενάντια στο πρόσωπό μου. Κάποιοι δικαστές, προσπάθησαν να αλλάξουν την πορεία της δημοκρατικής ιστορίας της χώρας μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι «ο καθένας μπορεί να μπει στην δικαστική… κρεατομηχανή, γι’ αυτό οι εισαγγελείς πρέπει να αρχίσουν να λογοδοτούν για τα λάθη τους».

Αναφερόμενος στην κεντροαριστερά, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «με το 29% των ψήφων, θα ήθελε να μονοπωλήσει όλα τα μεγάλα θεσμικά αξιώματα της Ιταλίας. Έστω και αν η διαφορά των δυο παρατάξεων, στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου, δεν ξεπέρασε το 0,3%».

«Αν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρόντι, θα πρέπει όλοι να μεταναστεύσουμε», τόνισε με νόημα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον, ότι «τόλμησε να ασκήσει κριτική στο έργο της εκλιπούσας Μάργκαρετ Θάτσερ».

«Είμαστε μετριοπαθείς και ήρεμοι, αλλά δεν είμαστε χαζοί. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κοροϊδέψουν», είπε ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης της Ιταλίας απευθυνόμενος δημοσίως στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Μπερσάνι είχε απορρίψει το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας γιατί «δεν θα ήταν λύση για τα προβλήματα της χώρας».

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε, τέλος, ότι δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους, να καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας και να αναμορφώσει, εκ βάθρων, την κρατική υπηρεσία που ασχολείται με την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr