Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη προσαγωγή στη Βρετανία για έγκλημα μίσους «εναντίον μελών υποκουλτούρας»

Πρώτη προσαγωγή στη Βρετανία για έγκλημα μίσους «εναντίον μελών υποκουλτούρας»

Την πρώτη της υπόθεση με βάση τη νέα κατηγορία εγκλημάτων μίσους εναντίων μελών υποκουλτούρας (ομάδων δηλαδή εναλλακτικού lifestyle) χειρίζεται η βρετανική αστυνομία. Η αστυνομία του Μάντσεστερ έκανε δύο προσαγωγές υπόπτων για επίθεση σε 16χρονο νεαρό emo.

Την πρώτη της υπόθεση με βάση τη νέα κατηγορία εγκλημάτων μίσους εναντίων μελών υποκουλτούρας (ομάδων δηλαδή εναλλακτικού lifestyle) χειρίζεται η βρετανική αστυνομία.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έκανε δύο προσαγωγές υπόπτων για επίθεση σε 16χρονο νεαρό emo. Οι δύο ύποπτοι είναι ένας 44χρονος και ένας 14χρονος και το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στο Άστον-άντερ-Λάιν, ανατολικά του Μάντσεστερ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αγωγή για την επίθεση υποβλήθηκε με βάση την κατηγορία εγκλήματος μίσους εναντίον μελών υποκουλτούρας και η αστυνομία την χειρίζεται ως τέτοια.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η πρώτη στη χώρα που αναγνωρίζει και καταγράφει τον παράγοντα συμμετοχής σε υποκoυλτούρα ως κίνητρο για έγκλημα μίσους.

Η συμμετοχή σε ομάδα εναλλακτικού lifestyle, όπως οι γκοθ, οι πανκ και οι ίμο, θα καταγράφεται με τον ίδιο τρόπο (όταν αυτό είναι το κίνητρο) όπως η επίθεση εξαιτίας αναπηρίας, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και φυλικής ταυτότητας.

Η απόφαση της αστυνομίας του Μάντσεστερ έγινε μετά από διαβούλευση με το Ίδρυμα Σόφι Λάνκαστερ, οργάνωσης στη μνήμη 20χρονης κοπέλας που είχε πεθάνει το 2007 μετά από επίθεση εναντίον της. Οι δράστες καταδικάστηκαν το 2008 και το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει πως η επίθεση ήταν έγκλημα μίσους επειδή η 20χρονη (όπως και ο φίλος της, επίσης θύμα της επίθεσης) ανήκε στην κοινότητα των γκοθ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024