Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καμία ελπίδα» για τις γερμανικές αποζημιώσεις, διαμηνύει το Βερολίνο

«Καμία ελπίδα» για τις γερμανικές αποζημιώσεις, διαμηνύει το Βερολίνο

Κατηγορηματικά αρνητικά αντιδρά η γερμανική κυβέρνηση στο ζήτημα των αποζημιώσεων για την περίοδο της Κατοχής, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπογραμμίζει ότι το θέμα «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» και δεν βλέπει «καμία ελπίδα στην αξίωση για αποζημιώσεις». Οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί, αναφέρει ο Σόιμπλε, είναι «ανεύθυνες δηλώσεις... και η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζεται από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Κατηγορηματικά αρνητικά αντιδρά η γερμανική κυβέρνηση στο ζήτημα των αποζημιώσεων για την περίοδο της Κατοχής, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπογραμμίζει ότι το θέμα «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» και δεν βλέπει «καμία ελπίδα στην αξίωση για αποζημιώσεις».

Στην πρώτη αντίδραση για το σχετικό πόρισμα στην Αθήνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε σε συνέντευξή του στην Neue Osnabruecker Zeitung, όπως την μεταδίδει την Πέμπτη η Deutsche Welle, να μην οδηγείται ο κόσμος στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα τα περί αξιώσεων για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία» είπε ο Σόιμπλε.

Η Ελλάδα, ανέφερε, «έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται». «Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024