Ερημίτης ζούσε για 27 χρόνια στο δάσος κάνοντας μικροκλοπές
Αφού έζησε ολομόναχος και κρυμμένος από τον κόσμο επί 27 χρόνια σε ένα δάσος στο Μέιν των ΗΠΑ, ένας αμερικανός ερημίτης εντοπίστηκε τελικά και συνελήφθη από αστυνομικούς που τον κατηγορούν ότι έκανε εκατοντάδες κλοπές στα γειτονικά κάμπινγκ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και να επιβιώσει.
Αφού έζησε ολομόναχος και κρυμμένος από τον κόσμο επί 27 χρόνια σε ένα δάσος στο Μέιν των ΗΠΑ, ένας αμερικανός ερημίτης εντοπίστηκε τελικά και συνελήφθη από αστυνομικούς που τον κατηγορούν ότι έκανε εκατοντάδες κλοπές στα γειτονικά κάμπινγκ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και να επιβιώσει.
Ο Κρίστοφερ Νάιτ, 47 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει αποσυρθεί από τα… εγκόσμια από το 1986, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Ρόουμ, μετά τη νιοστή κλοπή που πραγματοποίησε στο γειτονικό κάμπινγκ Πάιν Τρι.
Μετά τη σύλληψή του ο Νάιτ οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε στήσει το αυτοσχέδιο “σπιτικό” του, βαθιά μέσα στο δάσος.
Σε συνέντευξη Τύπου ο Τέρι Χιουζ, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του ερημίτη, ομολόγησε ότι αρχικά δεν πίστευε τους ισχυρισμούς του Νάιτ ότι δεν είχε μιλήσει σε άνθρωπο από το 1990, όταν συναντήθηκε τυχαία με έναν εκδρομέα μέσα στο δάσος.
Άλλαξε όμως γνώμη όταν είδε το κατάλυμα του 47χρονου: «Θα μπορούσατε να περάσετε δίπλα του, σε απόσταση 30 μέτρων, και να μην υποψιαστείτε ότι κάποιος μένει εκεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ζούσε εκεί όλο αυτό το διάστημα», είπε.
Σύμφωνα με τον Χιουζ, ο Νάιτ περνούσε τον καιρό του διαβάζοντας τα βιβλία που έκλεβε ή έκανε διαλογισμό παρατηρώντας τον ουρανό και τα πουλιά. Για να μπορέσει να τραφεί έκανε κλοπές τη νύχτα στα γειτονικά κάμπινγκ, όταν ήταν άδεια, και έκλεβε μπαταρίες, γκαζάκια και τρόφιμα.
Η αστυνομία εκτιμά ότι μπορεί να ευθύνεται έως και για 1.000 κλοπές όλα αυτά τα χρόνια.
Το Πάιν Τρι ήταν ένας από τους αγαπημένους στόχους του. «Ήταν το δικό του πολυκατάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του κάμπινγκ, Ντόουν Γουίλαρντ-Ρόμπινσον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πόρτλαντ Πρες Χέραλντ ο Νάιτ προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκισή του στα 5.000 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)







![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442