Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλίμα ανησυχίας για το GP Κορέας

Κλίμα ανησυχίας για το GP Κορέας

Η Β. Κορέα κάνει λόγο για επικείμενη πυρηνική επίθεση, ενώ οι ΗΠΑ αν και υποβαθμίζουν τις απειλές, μαζί με την Ιαπωνία προετοιμάζονται αμυντικά.

Σύννεφα ανησυχίας σκεπάζουν τη FIA σχετικά με το προγραμματισμένο Grand Prix της Κορέας τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες με ευθείες απειλές από το καθεστώς της Pyongyang για επικείμενη στρατιωτική επίθεση.

Τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας αναφέρουν ότι «… η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο οδηγείται σε πυρηνικό πόλεμο λόγω των εχθρικών ενεργειών από τις ΗΠΑ και την πολεμοχαρή μαριονέτα τους Νότιο Κορέα».

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα κυβερνητικά τηλεοπτικά δίκτυα της Βορείου Κορέας προειδοποίησαν τους τουρίστες και τους ξένους υπηκόους να εγκαταλείψουν την περιοχή διότι «…δεν θέλει η χώρα να τους δει να πέφτουν θύματα του πολέμου», κάνοντας μάλιστα λόγο για έναν «…τελειωτικό και αδυσώπητο πόλεμο αντιποίνων».

Πάντως, ξένοι αναλυτές επιμένουν ότι η σοβαρότητα των απειλών είναι χαμηλή, ενώ η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Νότιο Κορέα αναφέρει πως παρά το τεταμένο κλίμα, δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ανησυχίας. Επιπλέον αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές που να επιβεβαιώνουν ότι ο στρατός της Βόρειας Κορέας έχει ενημερωθεί και προετοιμαστεί για γενικευμένη πολεμική σύρραξη.

Ωστόσο, οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι εντόπισαν στη Βόρεια Κορέα δύο πυρηνικούς πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση και για το λόγοαυτό οι ΗΠΑ αλλά και η Ιαπωνία αναπτύσσουν αντιπυραυλική άμυνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, τον ίδιο μήνα εκτός από το Grand Prix της Κορέας (6 Οκτωβρίου), διεξάγεται και το Grand Prix Ιαπωνίας (13 Οκτωβρίου) και πιθανές ανεπιθύμητες εξελίξεις αναμένεται να επηρεάσουν και τους δύο αγώνες.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024