Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δέκα παιδιά σκοτώθηκαν» σε ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό στο Αφγανιστάν

«Δέκα παιδιά σκοτώθηκαν» σε ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό στο Αφγανιστάν

Βομβαρδισμός από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν στοίχισε τη ζωή σε δέκα παιδιά και δύο γυναίκες, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι αν και το ΝΑΤΟ μιλά για τραυματισμούς και όχι θανάτους. Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα ενάντια σε αντάρτες Ταλιμπάν.

Βομβαρδισμός από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αφγανιστάν στοίχισε τη ζωή σε έντεκα παιδιά και μια γυναίκα, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι αν και το ΝΑΤΟ μιλά για τραυματισμούς και όχι θανάτους.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ενώ διεξαγόταν σφοδρή μάχη ανάμεσα σε αφγανικά και αμερικανικά στρατεύματα, από τη μια πλευρά, και αντάρτες Ταλιμπάν από την άλλη, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πραικτορείο Ειδήσεων (AFP) δύο διαφορετικές πηγές.

«Δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν γυναίκες και παιδιά στο σπίτι. Οι Ταλιμπάν τα χρησιμοποίησαν σαν ασπίδες» είπε πηγή των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Σιγκάλ, όπου πραγματοποιήθηκαν οι μάχες, δέκα πτώματα παιδιών μεταφέρθηκαν από τους χωρικούς στο Ασάντ Αμπάντ, πρωτεύουσα της Κουνάρ, ενώ έξι γυναίκες εισήχθησαν στο επαρχιακό νοσοκομείο.

Δημοσιογράφος του Reuters μιλά για 11 νεκρά παιδιά και μεταφέρει μαρτυρίες και για μία νεκρή γυναίκα.

Πάντως σε ερώτηση του AFP, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ έδωσε διαφορετική εκδοχή. Διευκρίνισε πως «μέχρι δέκα γυναίκες και παιδιά τραυματίστηκαν, αλλά δεν σκοτώθηκαν» κατά την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πολύ ασταθή επαρχία Κουνάρ.

Στο ίδιο επεισόδιο σκοτώθηκαν και έξι Ταλιμπάν, εκ των οποίων δύο φέρονται να είναι ηγετικά πρόσωπα σε τοπικό επίπεδο.

Ο Αμπντουλκαχάρ Μπάλχι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, εξέφρασε στο Twitter τη λύπη του για το θάνατο «των 22 αθώων αμάχων οι οποίοι έγιναν μάρτυρες εξαιτίας ενός βομβαρδισμού από τους Αμερικανούς τρομοκράτες και το ΝΑΤΟ» και από τους οποίους «15 ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024