Δεν θα κληθεί ξανά για κατάθεση ο Βενιζέλος, λέει ο Χρ.Μαρκογιαννάκης
Απέκλεισε να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 και αναφερόμενος σχετικά με την κατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου, είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν υποβάλει υπόμνημα, εκτός εάν υπάρξουν-όπως είπε-ενστάσεις από μέλη της επιτροπής, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα αποφασίσει η πλειοψηφία.
Απέκλεισε να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
«Ο κ.Βενιζέλος εξετάστηκε επί 10ώρο προχθές. Σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσει η επιτροπή. Και υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, φοβαμαι ότι θα υπάρχει η ίδια ένταση και η ίδια εικόνα που είχαμε και την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω» τόνισε, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος σχετικά με την κατάθεση του Γιώργου Παπανδρέου, είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν υποβάλει υπόμνημα, εκτός εάν υπάρξουν-όπως είπε-ενστάσεις από μέλη της επιτροπής, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα αποφασίσει η πλειοψηφία.
«Εάν ο κ.Παπανδρέου στείλει υπόμνημα δεν θα τεθεί θέμα, εκτός εάν κάποιοι συνάδελφοι δεν αρκεστούν στο υπόμνημα και θέσουν ζήτημα οπωσδήποτε παρουσίας του κ.Παπανδρέου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει, εφόσον και η πλειοψηφία έχει την ίδια άποψη, να επιδοθεί νόμιμα κλήση προ 24 ωρών και μετά ταύτα θα ακολουθήσουν ό,τι αποφασίσει η επιτροπή» είπε.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι όσοι πρωθυπουργοί έχουν κληθεί να καταθέσουν σε επιτροπές, το έχουν κάνει με υπομνήματα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων