O Αμπάς «παγώνει το αίτημα στον ΟΗΕ ώστε να αρχίσουν συνομιλίες», λέει η Haaretz
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής φέρεται να είναι πρόθυμος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ισραηλινή Haaretz, να παγώσει για κάποιο καιρό το αίτημα για συμμετοχή της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ως πλήρες μέλος, ώστε «να δώσει μία ευκαιρία στις ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν» για επανέναρξη του διαλόγου. Στο ίδιο πλαίσιο, η Παλαιστινιακή Αρχή φέρεται να αναβάλλει επίσης ανάλογο αίτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής φέρεται να είναι πρόθυμος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ισραηλινή Haaretz, να παγώσει για κάποιο καιρό το αίτημα για συμμετοχή της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ως πλήρες μέλος ώστε «να δώσει μία ευκαιρία στις ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν» για επανέναρξη του διαλόγου. Στο ίδιο πλαίσιο, η Παλαιστινιακή Αρχή φέρεται να αναβάλλει επίσης ανάλογο αίτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Τα παραπάνω υποστηρίζει σε δημοσίευμά της την Πέμπτη η Haaretz, επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δύο πλευρών. Σύμφωνα με αυτούς, το χρονοδιάγραμμα «αναστολής μονομερών ενεργειών στα διεθνή όργανα» εκτείνεται αρχικά σε οκτώ εβδομάδες από τις 22 Μαρτίου (επίσκεψη Ομπάμα) με πιθανή παράταση άλλων τεσσάρων εβδομάδων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ψήφισμα που προώθησε ο Αμπάς την Τρίτη σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ στη Ραμάλα αναφέρει πως «για μία περιορισμένη και συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα δοθεί μία νέα ευκαιρία στις εν εξελίξη διεθνείς προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στην ειρηνευτική διαδικασία».
Σε περίπτωση που το Ισραήλ τορπιλίσει αυτές τις προσπάθειες, συμπληρώνει το κείμενο, η παλαιστινιακή πλευρά θα στραφεί εκ νέου στους διεθνείς οργανισμούς.
Την ερχόμενη Δευτέρα, υπενθυμίζειται, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα βρεθεί στο Ισραήλ και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπεντζαμίν Νετανιάχου και την υπουργό Δικαιοσύνης και επιτετραμένη με τον συντονισμό των συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους Τζίπι Λίβνι. Την Τρίτη ενδέχεται ο Κέρι να βρεθεί στη Ραμάλα και να συναντηθεί με παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442