Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ύβρεις και καβγάς με το καλημέρα της κατάθεσης Βενιζέλου στην Προανακριτική

Ύβρεις και καβγάς με το καλημέρα της κατάθεσης Βενιζέλου στην Προανακριτική

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της κατάθεσης Βενιζέλου στην Προανακριτική για λίστα Λαγκάρντ. Ο Ηλ.Κασιδιάρης αποβλήθηκε από την αίθουσα μετά από υβριστικό χαρακτηρισμό που έκανε για τον Ευ.Βενιζέλο. Είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για «αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης», αναφερόμενος σε φραστικό επεισόδιο που είχαν νωρίτερα Γεωργιάδης και Κασιδιάρης και μετά το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου για προνομοιακή μεταχείριση του κ. Βενιζέλου. Ο κ. Κασιδιάρης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Χρ.Μαρκογιαννάκη.

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της κατάθεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας, η συνεδρίαση διεκόπη μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στη διάρκεια των ερωτήσεων του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος αποχώρησε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε έξω από την αίθουσα για να πιει έναν καφέ μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση του κ. Βενιζέλου. «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα» είπε.

Λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας:

«Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Αυτή η αναφορά του κ. Βενιζέλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος με την επανέναρξη της συνεδρίασης επέμεινε να πάρει τον λόγο:

«Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής» ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε: «Εσύ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα και λες άντε καλέ».

«Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές, κ. πρόεδρε προστατέψτε με» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

«Εγώ είμαι άνδρας. Δεν είμαι λαμόγιο. Δεν είμαι απατεώνας εγώ» αντέτεινε ο κ. Κασιδιάρης για να εισπράξει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

«Είσαι, όμως, φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να χτυπάει με ένταση το χέρι του στο έδρανο, ενώ πέταξε ένα ποτήρι, που έσπασε μαζί με ένα μικρόφωνο.

«Σκάσε, είσαι γελοίος, χοντρός» φώναξε ο κ. Κασιδιάρης στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε την προστασία του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, με τη σειρά του αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί με τις προηγούμενες παραινέσεις του να δείξει κόσμια συμπεριφορά.

Πρόταση μομφής από Ηλ.Κασιδιάρη

Μετά τη διακοπή ο κ. Κασιδιάρης έκανε δηλώσεις στις οποίες χαρακτήρισε παράνομη και αντικανονική την ενέργεια του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, προχωρώντας μάλιστα στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη.

Επισημαίνω ότι κατά την εξέταση του εν λόγω μάρτυρα, τον οποίο θεωρώ κρισιμότατο για τη διερεύνηση αυτής της μείζονος εθνικής σημασίας υπόθεσης, είχα σκοπό να θέσω συγκεκριμένα ερωτήματα για την περίοδο που διατελούσε υπουργός Οικονομικών, κατά την οποία η συγκεκριμένη λίστα με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, κυριολεκτικώς θάφτηκε.

» Εξαιτίας του γεγονότος αυτού το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με εκατομμύρια ευρώ, σε περίοδο απεγνωσμένης αναζήτησης εσόδων. Το δικαίωμα αυτό στη διερεύνηση της υπόθεσης, μου στέρησε ενεργώντας αντικανονικά ο κ. Μαρκογιαννάκης» σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024