Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Χρήση χημικών ενάντια σε ψυχικά πάσχοντες έξω από το υπουργείο Υγείας
Επεισοδιακή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν,την Πέμπτη, μαζί με τους ασθενείς, εργαζόμενοι του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, «Ψυχαργώς», και του ΟΚΑΝΑ, έξω από το υπουργείο Υγείας. Ένταση προκλήθηκε όταν ορισμένοι ασθενείς προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Υγείας. Η αστυνομία, προσπαθώντας να τους εμποδίσει, προέβη σε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί δύσπνοια και εμετοί στους ψυχικώς πάσχοντες.
Επεισοδιακή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, για ακόμη μια φορά, την Πέμπτη, μαζί με τους ασθενείς, εργαζόμενοι του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, «Ψυχαργώς», και του ΟΚΑΝΑ, έξω από το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Βήμα, ένταση προκλήθηκε όταν ορισμένοι ασθενείς προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Υγείας.
Η αστυνομία, προσπαθώντας να τους εμποδίσει, προέβη σε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί δύσπνοια και εμετοί στους ψυχικώς πάσχοντες.
Όλα ξεκίνησαν όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων μίλησε με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, στον οποίο εξέφρασε το αίτημα να συναντηθεί με τον υπουργόΑνδρέα Λυκουρέντζο. Από την πλευρά του όμως ο εκπρόσωπος του υπουργείου επέμεινε ότι αρμόδια για το ζήτημα αυτό είναι η υφυπουργός,Φωτεινή Σκοπούλη.
Η διαφωνία αυτή δυναμίτισε την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ορισμένοι ασθενείς να προσπαθήσουν να μπουν στο υπουργείο και η αστυνομία να προβεί σε ρίψη χημικών για να τους εμποδίσει.
Σημειώνεται ότι λόγος διαμαρτυρίας των εργαζομένων, εκτός από την απώλεια των δεδουλευμένων τους, ήταν και ο κίνδυνος να κλείσουν οι δομές ψυχικής υγείας, αφήνοντας στο δρόμο όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τους νοσηλευόμενους.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου