Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο υπουργείο Αμυνας

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο υπουργείο Αμυνας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Π.Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είπε ότι δρομολογείται συνάντηση της επιτροπής των υπουργείων Άμυνας και Ανάπτυξης με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Το προεδρείο του σωματείου με επικεφαλής τον Β.Καρακίτσο, μαζί με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Γ.Στεφανόπουλο, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά -τα οποία έχουν αναλάβει με αντίστοιχες συμβάσεις να ναυπηγήσουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού- καθώς και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι εντός του επομένου δεκαπενθημέρου θα υπάρξει συνάντηση της επιτροπής των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμεύσει 75 εκατ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών στα υποβρύχια, ενώ από την πλευρά της ΕΕ υπάρχει θετική απόκριση στο αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπεί στα Ναυπηγεία να κάνουν εργασίες και σε πολεμικά πλοία ξένων χωρών (ενώ μέχρι σήμερα αυτό απαγορεύεται).

Οι σχετικές προτάσεις θα τεθούν υπόψη του κ. Σάφα, από τη στάση του οποίου εξαρτώνται οι περαιτέρω εξελίξεις στα θέματα των υποβρυχίων και των προβλημάτων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024